Uitzending
DWDD - 25-9-2014

25-9-2014

DWDD

1701 x bekeken | 0 reacties
7
Met: Frans Afman, Michel van Egmond, Cyril Directie, Yuri Honing, Bart Wirtz, Arno Bornkamp, Ties Mellema, Tineke Postma, Maarten Hogenhuis en Jan Menu, muziek van Yori Swart en tafelheer Giel BeelenIn de uitzending van donderdag 25 september o.a.: Rozemyn Afman, Michel van Egmond, Cyril Directie, Yuri Honing, Bart Wirtz, Arno Bornkamp, Ties Mellema, Tineke Postma, Maarten Hogenhuis en Jan Menu. Tafelheer is Giel Beelen. Muziek is van Yori Swart.

Rozemyn Afman
Frans Afman is de enige bankier die ooit in een Oscar-speech bedankt is. Hij is namelijk dé pionier op het gebied van financiering voor ‘onafhankelijke films’, filmproducties die niet door grote filmbedrijven worden betaald omdat die investering te risicovol bevonden is. Bijvoorbeeld wegens controversieel onderwerp of een te grote experimenteerdrang van de filmmakers. Afman investeerde niet in een film, maar financierde als een bank en dat is nog steeds de basis van het huidige onafhankelijke systeem. Klassiekers als Rambo, Platoon en Basic Instinct zouden niet gemaakt zijn zonder Afman. Zijn dochter Rozemyn Afman maakte een documentaire over haar legendarische vader, de 'Hollywood Banker'.

Michel van Egmond, Cyril Directie, Yuri Honing, Bart Wirtz, Arno Bornkamp, Ties Mellema, Tineke Postma, Maarten Hogenhuis en Jan Menu
Dit jaar wordt het 200ste geboortejaar van Adolphe Sax, de Belgische bedenker van de saxofoon, gevierd. Tijdens het festival SAX14, in november in Muziekgebouw aan ‘t IJ, vieren nationale en internationale topsaxofonisten de 200ste verjaardag van de uitvinder van de saxofoon. Vanavond een ode aan de geestelijke vader van de sax met journalist en jazzliefhebber Michel van Egmond, drummer Cyril Directie en saxofonisten Yuri Honing, Bart Wirtz, Arno Bornkamp, Ties Mellema, Tineke Postma, Maarten Hogenhuis en Jan Menu.

Muziek: Yori Swart
Op 24 september verschijnt Golden Ticket, de nieuwe EP van Yori Swart. De release van Golden Ticket betekent voor Yori het sluitstuk van een twee maanden durende reis naar de geboortegrond van haar favoriete muziek en die haar voerde langs Los Angeles, Colorado en Nashville.

In deze uitzending van DWDD waren Arno Bornkamp, Ties Mellema, Tineke Postma, Yuri Honing en Giel Beelen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 25 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie