Uitzending
DWDD - 17-9-2014

17-9-2014

DWDD

2612 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van woensdag 17 september is o.a.: Stefan Groothuis, Tara van MerriŽnboer en Marieke Keijser, Ralph Keuning, Margriet Schavemaker, Henk van Os en Ann Demeester. Muziek is er van De Kift. Tafelheer is Pieter van den Hoogenband. Nico Dijkshoorn dicht.

Ralph Keuning, Ann Demeester, Henk van Os en Margriet Schavemaker
Veertig jaar lang was het werk van de Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko (1903-1970) niet in Nederland te zien. Vanaf zaterdag zijn de veelal abstracte schilderijen met kleurvelden weer in Nederland te bewonderen. Op 21 september start een grote overzichtstentoonstelling van Rothko in het Gemeentemuseum in Den Haag. Aan tafel bespreken we het werk van Rothko met: Ralph Keuning (directeur Museum de Fundatie), Margriet Schavemaker (Hoofd onderzoek Stedelijk Museum Amsterdam), Henk van Os (oud-directeur Rijksmuseum) en Ann Demeester (directeur Frans Hals Museum/De Hallen Haarlem).

Stefan Groothuis, Tara van Merrienboer en Marieke Keijser
NOC*NSF is op zoek naar Olympisch talent. Zo organiseert NOC*NSF op 2 november een talentdag voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Deze jongeren moeten voldoen aan een bepaald fysiek profiel maar die dag wordt gekeken naar talenten die de daar aanwezige sporten nog niet beoefenen. Vanavond bij ons tafel drie succesvolle sporters die laat begonnen zijn: Stefan Groothuis (Van korfballer naar Olympisch kampioen schaatsen), Tara van MerriŽnboer (ruilde hockey in voor rugby) en Marieke Keijser (zij ging van de balletstudio naar de roeibaan).

Martin Simek
Een ode aan Sophia Loren door Martin Simek. Aanstaande zaterdag wordt de Italiaanse actrice 80 jaar ťn komt haar biografie uit. We blikken terug op het leven van dit filmicoon. Loren is een van de succesvolste Italiaanse actrices ooit. De in Rome geboren Sofia Scicolone begon haar acteercarriŤre in 1950 en speelde in meer dan negentig films.

Muziek: De Kift
BIDONVILLE is het nieuwe album van De Kift. Het tiende studioalbum van de Nederlandse band met wortels in punk en fanfare komt op 23 september uit.

In deze uitzending van DWDD waren Henk van Os, Martin Simek, Nico Dijkshoorn en Stefan Groothuis te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 17 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie