Uitzending
DWDD - 16-9-2014

16-9-2014

DWDD

1719 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van dinsdag 16 september: Sywert van Lienden, Jan Mulder, Pieter Derks, Rob Scholte, Tangarine, Mattanja Joy Bradley, Sven Figee en Ivan Peroti. Tafelheer is Jort Kelder. Muziek is van Shaking Godspeed.

Sywert van Lienden, Pieter Derks en Jan Mulder
Prinsjesdag 2014 had een verdrietige ondertoon. Koning Willem-Alexander refereerde aan het begin van de Troonrede aan de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Ook de instabiliteit in het Midden-Oosten kwam aan de orde. Toch was er ook goed nieuws. Zo gaat het voorzichtig beter met onze economie waardoor verdere bezuinigingen niet nodig zijn. Er werden maatregelen genoemd om mensen weer aan het werk te krijgen, om het woud van regels te beteugelen en onderwijs krijgt meer geld. Ook defensie krijgt er voor het eerst in jaren geld bij. De zorgen om de kosten van zorg blijven echter. We nemen de dag door met Sywert van Lienden, Jan Mulder en Pieter Derks.

Rob Scholte
Kunstenaar Jan Sluijters, in de jaren twintig bekend als portretschilder, maakte van 1915 tot 1919 een serie van 77 politieke oorlogsprenten voor het blad ‘de Nieuwe Amsterdammer’. Met deze prenten gaf dit blad tijdens de Eerste Wereldoorlog scherp commentaar op de oorlogvoerende landen als wel de neutraliteit van Nederland. Vanaf 21 september is in Museum de Fundatie in Zwolle de serie met de 77 oorlogsprenten te bezichtigen. De litho’s zijn afkomstig uit de collectie van kunstenaar Rob Scholte. Vanavond is hij bij ons te gast.

Mattanja Joy Bradley, Sven Figee en Ivan Peroti
Donderdag 18 september weten we of Schotland onafhankelijk wordt. Voor ons een goede aanleiding om de rijke muziekgeschiedenis van Schotland in te duiken. Aan tafel: Tangarine, Mattanja Joy Bradley, Sven Figee en Ivan Peroti.

Muziek: Shaking Godspeed
Shaking Godspeed is een blues- en rockband uit de Achterhoek. Na hun tweede album ‘Hoera’ uit 2012 vertrok toetsenist / bassist Paul Diersen. Ze vonden een nieuwe bassist en een extra gitarist. Met deze nieuwe bezetting bracht Shaking Godspeed vorige week hun derde album uit: ‘Welcome Back Wolf’.

In deze uitzending van DWDD waren Jan Mulder, Jort Kelder, Rob Scholte en Sywert van Lienden te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 16 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie