Uitzending
DWDD - 18-9-2014

18-9-2014

DWDD

1867 x bekeken | 0 reacties
6
In de uitzending van donderdag 18 september: Peter Vandermeersch, Andrew Makkinga, O-Dog, Peter R. de Vries. Muziek is er van Hozier, tafelheer is Tom Egbers.

Peter Vandermeersch
Vandaag wordt in Schotland gestemd over onafhankelijkheid. Met een ‘ja’ of een ‘nee’ moeten de Schotten antwoord geven op de vraag ‘Moet Schotland een onafhankelijk land zijn?’. De stembussen sluiten vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd en volgens de peilingen belooft het heel spannend te worden. Stapt Schotland na meer dan 300 jaar uit het Verenigd Koninkrijk? We praten verder over de campagnes en het referendum met Peter Vandermeersch.

Andrew Makkinga en O-Dog
De film ‘Get on up’ over het leven van ‘The Godfather of Soul’ James Brown beleeft volgende week zijn Europese première in Zürich. Deze biopic is sinds vorig maand in de Amerikaanse bioscopen te zien. We praten over de film met Andrew Makkinga en O-Dog, die de film hebben gezien, én over de invloed van James Brown op de Amerikaanse civil rights movement.

Peter R. de Vries
Sluit het net rond Holleeder zich nu kroongetuige Fred R. uit de school klapt? Morgen gaat het gerechtshof Amsterdam verder met het hoger beroep van het liquidatieproces Passage in het nieuwe Justitieel Complex op Schiphol. Vorige week verraste het Openbaar Ministerie (OM) met de mededeling dat er een tweede kroongetuige is, in de persoon van Fred R. Het OM heeft een deal gesloten met Fred R. in ruil voor halvering van zijn uiteindelijke straf. Volgens Fred R. hem zouden Ali A., Dino Soerel en Willem Holleeder de opdrachten hebben gegeven voor de moorden die in dit proces worden behandelt. Als dit waar blijkt te zijn zou dit wel eens het einde van Holleeder kunnen beteken.

Muziek: Hozier
De Ierse singer-songwriter Hozier (24) weet dankzij zijn spraakmakende single ‘Take Me To Church’ in zowel zijn thuisland als in Amerika alle aandacht inmiddels op zich te richten. In dit nummer bekritiseert hij in felle bewoordingen en met een indringend stemgeluid de misstappen van de katholieke kerk, die nog altijd een grote rol spelen in het dagelijks leven in Ierland.

In deze uitzending van DWDD waren Peter R. de Vries, Tom Egbers en Dino Soerel te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 18 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie