Uitzending
DWDD - 26-10-2010

26-10-2010

DWDD

1785 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in de uitzending van dinsdag 26 oktober zijn: Felix Rottenberg, Maarten van Rossem, Jack de Vries, Margriet van der Linden, Jan Mulder en Leo Blokhuis. Jort Kelder is tafelheer. Muziek is er van Ozark Henry.

Felix Rottenberg, Maarten van Rossem, Jack de Vries, Margriet van der Linden en Jan Mulder.
Vandaag is de vuurdoop van de nieuwe premier Mark Rutte. Hij spreekt in de Tweede Kamer de regeringsverklaring uit en vertelt daarbij wat de plannen van het minderheidskabinet van de VVD - CDA met gedoogsteun van de PVV, zullen zijn. Daarna wordt hierover in de Tweede Kamer gedebatteerd. De enorme bezuinigingen die het kabinet beoogt, spelen een grote rol. 'Snoeien om te groeien', noemde Rutte dit vanochtend.
Vanavond zijn onze vaste politieke deskundigen te gast, zij werpen hun licht over de regeringsverklaring, het antwoord van de oppositie en de rol van de PVV van Geert Wilders.

Leo Blokhuis
Een leven vol seks, drugs en Rock & Roll: Keith Richards weet er alles van. Vanaf vandaag ligt de autobiografie 'Life' van gitarist, songwriter en medeoprichter van The Rolling Stones in de winkel. Richards vertelt samen met James Fox zijn veelbewogen levensverhaal en doet dit met ontwapende eerlijkheid.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators.
Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders.

Muziek: Ozark Henry
In oktober 2010 komt het nieuwste 'Hvelreki' van Ozark Henry uit. Ozark Henry is de artiestennaam van de Belgische Pieter Goddaer. Onder deze naam bracht Pieter Goddaer vijf albums uit, waaronder de met dubbel platinum bekroonde classics 'Birthmarks' en 'The Sailor Not the Sea'. Goddaer wordt daarnaast veel gevraagd als componist, arrangeur en producer.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 26 oktober door de VARA. Te gast waren Felix Rottenberg, Jack de Vries, Jan Mulder, Jort Kelder, Leo Blokhuis, Maarten van Rossem en Margriet van der Linden. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie