Uitzending
DWDD - 19-5-2014

19-5-2014

DWDD

1909 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van maandag 19 mei: Arno Gelder, Govert Schilling, Reza Namavar, Robbert Muuse, Maartje Rammeloo, Matangi Kwartet, Eddy Posthuma de Boer, Erik Dijkstra en Frank Evenblij. Muziek is er van Rudy Bennett, tafeldame is Roos Schlikker.

Arno Gelder
Wubbo Ockels heeft de aarde voor altijd verlaten. Gisteren overleed onze eerste astronaut op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ockels werd een nationale beroemdheid toen hij in 1985 met het ruimteveer Challenger de ruimte in ging. Daarna werd hij een vurig pleitbezorger voor duurzaamheid. Hij heeft tegen de klippen op geprobeerd om onze omgang met de aarde te verbeteren. Zelfs een dag voor zijn overlijden vroeg hij journalist Arno Gelder om hem op te zoeken in het ziekenhuis, om nog eenmaal een ‘statement voor de mensheid’ te maken.

Eddy Posthuma de Boer
Het fotoboek ‘Amsterdam! Oude foto’s 1947-1970’ van Ed van der Elsken wordt opnieuw uitgegeven door, verrassend genoeg, platenlabel TopNotch. In prachtige zwart-wit foto’s wordt het sterk veranderende leven op de straten van Amsterdam vastgelegd. Rellende bouwvakkers, coole jazz-cats, kroegbazen, maar ook architectuur en afbraak, alles wordt door de camera van Van der Elsken gevangen in zijn typische stijl. Voor ons aanleiding om Eddy Posthuma de Boer vandaag op pad te sturen om in de geest van tijdgenoot Van der Elsken zomers Amsterdam op de gevoelige plaat vast te leggen.

Frank Evenblij en Erik Dijkstra
Maandag begint het nieuwe seizoen van Bureau Sport, de vijfde reeks, die 100% in het teken van het WK staat. Het begint direct na DWDD, maar dan op Nederland 3, om 19.55 uur.

Muziek: Rudy Bennett
Rudy Bennett (1942) is terug van weggeweest. In de jaren '60 speelde hij tot groot succes in de Haagse beatgroep The Ricochets en later de waanzinnig populaire The Motions, die als grootste hit 'Wasted Words' hadden.

In deze uitzending van DWDD waren Govert Schilling, Frank Evenblij, Eddy Posthuma de Boer, Reza Namavar, Rudy Bennett en Erik Dijkstra te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 19 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie