Uitzending
DWDD - 16-5-2014

16-5-2014

DWDD

1909 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van vrijdag 16 mei: Twan Huys, Joop van den Ende, Tydo, Stijn & Svenno en Boris de Leeuw, Hans Pannecoucke en Judith Nijssen. Muziek is er van Kovacs, Pieter Derks doet stand-up comedy, tafelheer is Marc-Marie Huijbrechts.

Bushes vs. Clintons: Twan Huys
Het duurt nog twee jaar voordat president Obama aan het eind van zijn maximale twee termijnen zit, maar de strijd om het Witte Huis begint al vorm te krijgen in wat een episode uit Dynasty lijkt. Enerzijds de belangrijkste kandidaat voor de Democraten: Hillary Clinton, de vrouw van, die eerder al een gooi naar het presidentschap deed.

Aan de andere kant de machtige Bush-clan. Na George W. Senior en George W. Junior wil nu Jeb Bush de machtigste man ter wereld worden voor de Republikeinen. Wie heeft de meeste kans en hoeveel modder zal er gegooid gaan worden? Aan tafel: Twan Huys.

Billy Elliot de Musical
In 2000 kwam de film ‘Billy Elliot’ uit, waarin een jongetje uit een arbeidersgezin op balletles wil. De setting is een deprimerende mijnstad in Engeland in de jaren ‘80, vader wil liever dat zoonlief op een echte mannensport gaat: boksen. Billy volhardt uiteraard in zijn liefde voor ballet.

De film was een groot succes en dus werd er een musical van gemaakt. Die ging in 2005 in Londen in première en trekt in o.a. Sydney, Chicago en Seoul nog altijd volle zalen. Joop van den Ende heeft de musical naar Nederland gehaald, eind 2014 te zien in het Circustheater. Hij zit aan tafel met drie ‘Billy’s’: Tydo, Stijn & Svenno. Ook in de studio is voormalig topballetdanser Boris de Leeuw die de jongens de fijne kneepjes van het balletvak heeft bijgebracht.

TV-registratie The Common Linnets: Hans Pannecoucke
Bijna wonnen we het Songfestival! Volgens velen te danken aan de schitterende registratie die werd bedacht door regisseur Hans Pannecoucke. Hij kwam op het idee om de camera van heel hoog langzaam naar beneden te laten komen, terwijl het liedje al te horen was. Daardoor werd je nieuwsgierig naar de gezichten en werd spanning opgebouwd. Is hij zelf tevreden? En zaten er nog meer van dit soort beeldvondsten in?

Hermes House Band: Judith Nijssen
De Hermes House Band is de huisband van de studentensociëteit Hermes van het Rotterdamsch Studenten Corps. In 1994 scoorden zij een internationale mega-hit met een cover van 'I will Survive' van Gloria Gaynor, waaraan een lekker mee te brallen laa-lala-laa-laa stuk werd toegevoegd. Hun cover werd vreemd genoeg het lijflied van het Franse Voetbalelftal, nu onderwerp van een uitgebreide documentaire van de Franse zender TF1. Aan tafel toenmalig zangeres van de band, Judith Nijssen.

Muziek: Kovacs
‘Kovacs’ is Sharon Kovacs. Zingt al haar hele leven, doet de muziekopleiding Rock City Institute in Eindhoven en komt in contact met producer Oscar Holleman (Within Temptation, Krezip, Heideroosjes) die erg onder de indruk is van haar donkere stem. Momenteel werkt ze hard aan haar debuutalbum. Vergelijkingen met Portishead en Shirley Bassey dringen zich op. Zelf haalt ze haar inspiratie uit doorleefde stemmen van doorleefde zangeressen: Billie Holiday, Nina Simone, Dinah Washington, Tina Turner en Janis Joplin.

Nu heeft ze een dik platencontract op zak. We gaan nog veel horen van Kovacs! In DWDD speelt ze ‘My Love’ van de gelijknamige EP.

In deze uitzending van DWDD waren Joop van den Ende en Twan Huys te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 16 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie