Uitzending
DWDD - 22-5-2014

22-5-2014

DWDD

2141 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van donderdag 22 mei: Herman Pleij en Eberhard van der Laan, 3 Kees Brouwers, Barry Atsma, Rimmert, Britt, Lize en Sara. Muziek is er van Jack Parow, tafeldame is Evi Hanssen.

Herman Pleij en Eberhard van der Laan
Deze zomer gaan de Grote en Kleine Krijgsraadzalen van het Paleis op de Dam eenmalig open voor bezoekers. Deze zalen waren ingericht met achttien grote schuttersstukken waarvan Rembrandts Nachtwacht de bekendste is. Na 200 jaar zijn de schilderijen opnieuw in hun historische samenhang te bewonderen met een deels digitale reconstructie en originele schuttersstukken die in bruikleen zijn gegeven door het Amsterdam Museum. De reünie van deze beroemde schilderijen is van 21 juni t/m 31 augustus in de Krijgsraadzalen te zien. Aan tafel: burgemeester én voorzitter paleiscommissie van het Koninklijk Paleis Amsterdam Eberhard van der Laan en hoogleraar Herman Pleij.

Documentaire Kees Brouwer
Kees Brouwer is bezig met een documentaire over: Kees Brouwer. Hij probeert namelijk zoveel mogelijk naamgenoten te vinden, om daarmee een beeld te schetsen van naoorlogs Nederland. Hij is regisseur, andere Kees Brouwers zijn parketlegger, hoogleraar of vrachtwagenchauffeur, m.a.w. Kees heeft met Kees een mooie dwarsdoorsnede van de samenleving in handen. Kees hoopt dat hij al zijn naamgenoten bij elkaar kan brengen op de Kees Brouwerdag, dat moet het hoogtepunt van de docu worden. Hij zit aan tafel met, jawel, Kees Brouwer én Kees Brouwer natuurlijk.

Barry Atsma
Van de 10.000 kinderen die geboren worden, heeft statistisch gezien ongeveer 4,6 het Syndroom van Down. In Denemarken kelderde dat aantal nadat in 2004 de NIPT-test werd geïntroduceerd: een bloedtest waarmee je 100% zeker weet of je baby Down heeft. In ons land is op 1 april een proef begonnen met de test, daarna zal iedereen er gebruik van kunnen maken. De verwachting is dat in de toekomst geen kinderen met Down meer geboren zullen worden. Aanleiding voor de real-life-soap: ‘Down voor Dummies’ die recht doet aan deze bijzondere mensen en vooroordelen wegneemt. Presentator is Barry Atsma, wiens broer Rimmert Down heeft. Ook in de studio de drie hoofdrolspelers, Britt Stolker (27), Lize Weerdenburg (26) en Sara van Ketel (26).

Muziek: Jack Parow
Zander Tyler, beter bekend als de Zuid-Afrikaanse Jack Parow (1982) is terug met een nieuw album: 'Nag van die Lang Pette'. Het is zijn derde studio-album en wordt als dubbel-album gereleased, de 'Electric Side' en de 'Acoustic Side'. Bij de elektronische nummers wordt Parow's gevaarlijke en duistere kant getoond, terwijl zijn innerlijke romanticus naar voren komt op de 'Acoustic Side'. Hiernaast bevat het album bovendien ook nog eens 6 comedy skits van Radio Raps, dus diversiteit wordt geboden! Eind mei begint zijn 'Spot The Tourist Tour' door Nederland en België, waarbij hij o.a. optreedt in Tivoli en de Melkweg! Kijk hieronder zijn hit 'Cooler as Ekke' nog eens!

Tafeldame: Evi Hanssen
De Vlaamse presentatrice en zangeres Evi Hanssen (1978) studeerde als zangeres in de jazzmuziek aan het conservatorium. Nadat zij in 2001 begon te werken als VJ bij TMF Vlaanderen presenteerde zij ook een aantal grote festivals waar Evi artiesten als Lenny Kravitz en Justin Timberlake interviewde. Verder presenteerde ze verschillende programma’s zoals De Farm en 71° Noord. Van 2006 tot en met 2013 presenteerde zij het televisieprogramma Expeditie Robinson.

In deze uitzending van DWDD waren Barry Atsma, Eberhard van der Laan, Herman Pleij en Evi Hanssen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 22 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie