Uitzending
DWDD - 14-5-2014

14-5-2014

DWDD

2498 x bekeken | 0 reacties
5
In de uitzending van woensdag 14 mei o.a. Jeroen Smit, Heleen van Royen en Hans Aarsman, Mr. Probz. Muziek is er van The War on Drugs, Nico Dijkshoorn dicht, tafelheer is Erben Wennemars.

Jeroen Smit
Maandag stapte topman Jurgen van Breukelen van het in opspraak geraakte accountancykantoor KPMG op. Dit accountskantoor wordt al langer geplaagd door affaires. Ook bij andere schandalen waren vaak accountskantoren betrokken. Vandaag debatteerde de Tweede Kamer over nieuwe regelgeving in de accountancy. Wat gaat er niet goed in die sector? Te gast: Jeroen Smit.

Op 1 in Engeland: Mr. Probz
Vorig jaar brandde zijn huis nog af, maar dit jaar lacht het geluk Mr.Probz toe. Op YouTube heeft zijn hit 'Waves' miljoenen views en is al meer dan duizend keer gecovered! Maar belangrijker is dat hij momenteel al twee weken op nummer 1 in Engeland staat. Als hij dat volgende week vasthoudt staat hij daar even lang als ‘Happy’ van Pharrell. Aan tafel niemand minder dan Mr. Probz!

Heleen van Royen en Hans Aarsman
2013-2014 was het jaar van de selfies. Waar je ook kijkt zie je mensen, al dan niet met getuite lippen, hun telefoon-camera's op zichzelf richten om zo de bekende selfmade foto's te maken. Selfmade is dan ook de titel van de nieuwe expositie in het Letterkundig Museum van bestsellerauteur Heleen van Royen. Wat begon met een simpele selfie geplaatst op social media, eindigde uiteindelijk in meer dan 200, een fotoboek én dus een expositie. Vanavond schuiven Heleen van Royen en Hans Aarsman, die het voorwoord voor het fotoboek Selfmade schreef, aan tafel!

Muziek: The War on Drugs
De Amerikaanse indie-rock band The War on Drugs is terug! Sinds maart ligt hun derde studio-album 'Lost in the Dream' in de winkels, welke lovend wordt ontvangen. Sommige recensenten noemen het zelfs 'het magistraalste album van het jaar'. Zelf omschrijft lead-zanger en allround musicus Adam Granduciel het als de eerste echte 'bandplaat' van de band. De muziek drijft op gevoel en heeft een unieke emotionele structuur, met een ongekende energie en ziel in elk nummer.

In deze uitzending van DWDD waren Jeroen Smit, Heleen van Royen, Hans Aarsman en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 14 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie