Uitzending
DWDD - 13-5-2014

13-5-2014

DWDD

1874 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending van dinsdag 13 mei 2014: Joost van Oort en Sieger Kooij, het echtpaar de Heus-Zomer en Wilfried de Jong. Muziek is er van Kelis (!), tafelheer is Beau van Erven Dorens.

Joost van Oort en Sieger Kooij
De eindexamens zijn weer gestart. In heel Nederland blokken middelbare scholieren zich te pletter om alle lesstof in hun hoofd te krijgen. Maar zaten zij vroeger in stoffige bibliotheken met vuistdikke en extreem saaie boeken, tegenwoordig kijken ze een filmpje om de lesstof op te nemen. Gewoon thuis op YouTube. De makers van de filmpjes zijn populair: ze halen miljoenen views en zijn halve popsterren. Twee van hen zijn te gast: Joost van Oort en Sieger Kooij.

Focus Beijing - Collectie De Heus-Zomer
Het echtpaar Henk en Victoria de Heus-Zomer verzamelt sinds 1989 internationale hedendaagse beeldende kunst. Naast Westerse topstukken zitten er ook veel Chinese werken in de collectie. Deze worden deze zomer voor het eerst tentoongesteld in Museum Boijmans Van Beuningen. De werken zijn dus nog niet eerder getoond aan het publiek. Het museum laat met deze privécollectie een breed overzicht van de hedendaagse kunstontwikkelingen in Beijing zien. Het echtpaar was eerder in DWDD te gast over hun expositie in Singer Laren.

Wilfried de Jong
Wat hebben jazz-grootheden als Miles Davis, Sonny Rollins, Lou Donaldson, Herbie Hancock en Dexter Gordon gemeen? Dat ze op het legendarische Blue Note zaten natuurlijk! Het New Yorkse platenlabel bestaat dit jaar 75 jaar en om dat te vieren worden komend jaar, elke maand, 5 klassieke jazz-albums opnieuw uitgegeven. Uiteraard met die prachtige hoezen. We nemen een voorproefje op dit feestje met jazz-cat Wilfried de Jong.

Muziek: Kelis
Kelis ken je nog van de enorme hits ‘Milkshake’, ‘Trick Me’ en ‘Millionaire’, geproduceerd door The Neptunes, het producersduo waarvan Pharrell Williams een helft is. Of van de meer dance-achtige tracks met David Guetta.

In deze uitzending van DWDD waren Beau van Erven Dorens en Wilfried de Jong te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 13 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie