Uitzending
DWDD - 15-5-2014

15-5-2014

DWDD

1956 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van donderdag 15 mei: Mart Smeets, Ton den Boon en Ronald Snijders, Mike Boddé, Isolde Hallensleben en Remy van Kesteren. Muziek is er van Snarky Puppy, tafelheer is Paul de Leeuw.

Mart Smeets
Guttmann was trainer van Benfica toen in 1961 en 1962 de Europa Cup I gewonnen werd. Hij wilde meer geld, kreeg het niet en verliet de club met de woorden: "Zonder mij zal Benfica nooit meer een Europese finale winnen." En zo geschiedde, zijn woorden leken een regelrechte vloek, Benfica won inderdaad geen enkele Europese finale meer. Gisteren nog verloren ze van Sevilla. Iedereen die Benfica in zijn hart draagt gelooft dat de club nog steeds vervloekt is. Maar niet alleen in voetbal gelooft men in hekserij. Mart Smeets vertelt over het geloof in vervloeking bij Amerikaanse sporten.

Ton den Boon en Ronald Snijders
Woorden komen en gaan. ‘Bedstede’ is uit. Maar wat is in? Daarover gaat Ton den Boon. Hij is hoofdredacteur van het Van Dale woordenboek, a.k.a. De Dikke Van Dale. Elk half jaar voegt hij nieuwe woorden toe. Soms saai: ‘aanslagreiniger’. Maar soms ook smeuïg, wat dacht u van ‘pisnicht’ of ‘doggystyle’? Hoe maak je de keuze om het woord op te nemen? En wat kun je vervolgens voor leuke dingen met die nieuwe woorden doen? Aan tafel Ton den Boon en schrijver, tv-presentator en komiek Ronald Snijders. Laatsgenoemde is mede-auteur van 'De Alfabetweter', een absurdistisch woordenboek waarin duizenden zelfbedachte nieuwe woorden en betekenissen zijn opgenomen.

Mike Boddé en Isolde Hallensleben
Klassieke muziek in een battle! Dat is het uitgangspunt van ‘De Grote NTR Klassiek Muziek Kwis’. Onder leiding van Mike Boddé en Isolde Hallensleben strijden drie topensembles met elkaar. Het Cello8tet Amsterdam, het Kobra Ensemble en Atlas gaan in een aantal rondes muzikaal de strijd met elkaar aan. Wie maakt de mooiste soundtrack en wie wint de begrafenisronde? Eric Corton, componist Bob Zimmerman en altvioliste Esther Apituley beoordelen de muzikale opdrachten op originaliteit. Klassiek voor een breed publiek! Aan tafel: Mike Boddé en Isolde Hallensleben. Harpist Remy van Kesteren en 5 vrouwen van ensemble Kobra geven alvast een voorproefje.

Muziek: Snarky Puppy
De Amerikaanse band Snarky Puppy maakt een mix van rauwe funk, jazz en rock. De band, die geleid wordt door bassist Michael League, innoveert en experimenteert met verschillende stijlen. Snarky Puppy tourde over de hele wereld en was in Nederland te zien op het North Sea Jazz Festival. Voor het album ‘Family Dinner Vol. 1’ uit 2013 won de band een Grammy Award. Het laatste album ‘We Like It Here', verscheen in februari 2014 en is opgenomen in Kyotpia, de creatieve broedplaats van Kyteman in Utrecht. Vanavond speelt deze topband bij ons!

In deze uitzending van DWDD waren Isolde Hallensleben, Mart Smeets, Mike Boddé, Paul de Leeuw, Remy van Kesteren, Ronald Snijders en Ton den Boon te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 15 mei door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie