Uitzending
DWDD - 12-5-2010

12-5-2010

DWDD

3899 x bekeken | 2 reacties
7
Gasten in de uitzending van woensdag 12 mei zijn: Jacco Hoekstra, Peter R. de Vries, Chris ten Kate, Felix Rottenberg en Maurice de Hond. Muziek is er van Yasmin, Nico Dijkshoorn dicht, tafelheer is Hugo Borst.

Jacco Hoekstra
Vandaag crashte er bij Tripoli in Libië een vliegtuig. Er kwamen 103 mensen om het leven, waarvan 61 Nederlanders. Eén Nederlands jongetje van tien jaar overleefde de vliegramp. Jacco Hoekstra schuift aan tafel aan die hoogleraar Luchtvaart -en Ruimtetechnologie is aan de TU in Delft. Hij probeert uit te leggen hoe het mogelijk is, dat deze ramp heeft kunnen gebeuren.

Peter R. de Vries en Chris ten Kate
Peter R. de Vries en Chris ten Kate gaan in op de ophef rond het boek van Maria Mosterd, 'Echte mannen eten geen kaas'. Het boek, over het misbruik van een jong meisje door een loverboy, zou geen non-fictie zijn, maar grotendeels bedacht door Mosterd. Peter R. de Vries besteedde in een uitzending uitgebreid aandacht aan de kwestie.

Maurice de Hond
Maurice de Hond is (ICT)ondernemer, maar bovenal bekend als opiniepeiler. Vanaf 1976 is hij in de media actief op het terrein van verkiezingsonderzoek. Eerst bij Vara’s ‘In de Rooie Haan’, daarna onder meer bij ‘Achter het Nieuws’ en ‘NOVA’.

In de jaren '80 is hij directeur bij onderzoeksbureau Inter/View dat uiteindelijk in 2002 failliet gaat. Sindsdien runt hij een opiniepanel, waarmee actuele ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving op de voet gevolgd kunnen worden. De Hond heeft hierdoor goed inzicht in de ontwikkelingen op politiek gebied

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is o.a. ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid. In DWDD is hij regelmatig te gast over diverse, vaak politiek getinte onderwerpen.

Rottenberg werd in 1970 voorzitter van de Jonge Socialisten, waarna hij in het landelijke partijbestuur van de PvdA terecht kwam. Daarnaast was hij directeur van het politiek-cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam en van het IFFR, het Internationaal Film Festival in Rotterdam.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Yasmin
Yasmin is een 18-jarige singer-songwriter uit Maassluis. Onlangs heeft zij een platencontract getekend bij 8ball Music en binnenkort komt haar eerste single 'Why don't you go' uit. In de uitzending van vanavond zal zij dit nummer ten gehoren brengen.

Hugo Borst
Hugo Borst is schrijver, journalist, columnist, redacteur, tv-persoonlijkheid, voetbalanalyticus, Sparta-fan én regelmatig tafelheer in DWDD.

Hij begon zijn loopbaan in 1985 bij Voetbal International. Sinds 1995 is hij verbonden aan het AD. Met 'De Coolsingel bleef leeg' (1996) brak hij door als auteur. In 2005 schreef hij de bestseller ‘Over vaders en zonen’. Op tv maakte hij drie seizoenen lang een gelijknamend programma en is hij wekelijks te bewonderen in Studio Voetbal.

In deze uitzending van DWDD waren Nico Dijkshoorn, Felix Rottenberg, Hugo Borst, Maurice de Hond en Peter R. de Vries te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 12 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie