Uitzending
DWDD - 17-5-2010

17-5-2010

DWDD

1988 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten in de uitzending van maandag 17 mei zijn: Alexander Pechtold, Coen Verbraak, Carice van Houten en Theo Nijland. Muziek is er van Di-rect en tafelheer is Jan Mulder.

Alexander Pechtold
Alexander Pechtold wil een discussie starten over de grenzen van de journalistieke vrijheid. De journalistiek zelf moet hier verantwoordelijkheid voor nemen, stelt Pechtold in een opinieartikel in de Volkskrant (ma, 17/5). Aanleiding voor deze mening is een artikel in het blad Binnenhof. Waarvoor journalisten letterlijk in de vuilnisbakken van politici doken.

Coen Verbraak
Coen Verbraak maakte een vervolg op zijn Nipkowschijf winnende drieluik 'Kijken in de ziel'. Deze keer met Nederlandse toptrainers in de hoofdrol. Zij hebben zich door Coen Verbraak laten interviewen over hun zielenroerselen en zullen te zien zijn in een nieuwe driedelige tv-serie, waarin ze alles over zichzelf en hun vak vertellen.

Carice van Houten
Op vrijdag 4 juni vertelt de actrice in het Vredenburg in Utrecht, haar levensverhaal aan de hand van muziek. Haar favoriete muziekfragmenten worden live uitgevoerd en afgewisseld met filmfragmenten. In de uitzending van dinsdag 17 mei komt Carice tekst en uitleg geven over deze bijzondere avond.

Theo Nijland
Theo Nijland zal in de theatervoorstelling 'De Nacht van Carice' van Carice van Houten optreden. In DWDD van maandag 17 mei geeft hij een voorproefje met een minuutje uit het nummer 'Love me or leave me'.

Di-Rect
Nadat Tim Akkerman in maart 2009 aangaf Di-Rect te verlaten, werd op 8 november 2009 Marcel Veenendaal tot de nieuwe zanger van de Haagse band gekozen in het BNN programma 'Wie is Di-rect'. Afgelopen vrijdag kwam hun nieuwe album 'This is who we are' uit en vanavond treedt de band voor de eerste keer in DWDD op in hun nieuwe formatie.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

In deze uitzending van DWDD waren Alexander Pechtold, Carice van Houten, Coen Verbraak, Jan Mulder, Theo Nijland en Marcel Veenendaal te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 17 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie