Uitzending
DWDD - 12-9-2014

12-9-2014

DWDD

1996 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van vrijdag 12 september: Erik Scherder, Shirma Rouse, Leona Philippo, Katinka Polderman en Pierre Wind. Tafelheer is Marc-Marie Huijbregts, Peter Pannekoek doet stand-up comedy, muziek is er van Nathalie Stutzmann en Philippe Jaroussky.

Vermiste hersenen: Erik Scherder
Een vrouw heeft de leeftijd van 24 bereikt zonder dat iemand door had dat ze een groot deel van haar hersenen miste. Na een ziekenhuisbezoek kwamen artsen er achter dat ze geen ‘kleine hersenen’ had. Een deel van de hersenen dat normaal als essentieel wordt gezien. Het is dan ook als een wonder dat deze vrouw nog in leven is. We praten over dit bizarre verhaal met prof. dr. Erik Scherder.

De beste duetten - Leona Philippo en Shirma Rouse
Op 13 september komt het nieuwe album van Barbra Streisand ‘Partners’ uit. Een plaat die volledig bestaat uit duetten Van Barbra samen met andere grootheden. Zo zijn o.a. Michael Bublé, Stevie Wonder, John mayer, Andrea Bocelli en nog vele anderen te horen.

Wat zijn de meest memorabele duetten ooit gezongen? We bespreken het met Shirma Rouse en Leona Philippo.

Kok des Vaderlands: Pierre Wind
Vandaag werd bekend gemaakt dat Pierre Wind tot eerste Kok des Vaderlands is benoemd. Het wordt zijn taak om een jaar lang historische gebeurtenissen te vertalen naar een gerecht. Moeten we dan denken bij de moord op Willem van Oranje aan een bedje van wortel overgoten met veel ketchup? Wij zijn benieuwd, hij bijt in ieder geval vanavond bij ons aan tafel het spits af!

Ode aan Boer Tom: Katinka Polderman
Boer Zoekt Vrouw is weer begonnen en wederom een hit! Meer dan 3,3 miljoen kijkers stemden af op het voorstelrondje. En wat een verrassing, er zat een Adonis bij! Boer Tom is de knapperd van dit seizoen, hij zal zeker een leuke boerin vinden. Daarom een ode aan de hunk van BzV, aan tafel: Katinka Polderman.

Muziek: Philippe Jaroussky en Nathalie Stutzmann
De wereldberoemde countertenor Philippe Jaroussky en alt Nathalie Stutzmann zijn vanavond te gast! Jaroussky is vooral bekend vanwege zijn interpretaties van barokmuziek, Stutzmann vanwege haar expressieve manier van zingen.

Zij staan zondagmiddag 14 september op de buhne in Den Haag, bijgestaan door Orfeo 55. Zij zingen aria’s en duetten uit opera’s van Händel en Vivaldi. Maar eerst staan ze bij ons in de studio onder begeleiding van Orfeo 55 met Daria van den Bercken op piano.

In deze uitzending van DWDD waren Pierre Wind, Katinka Polderman, Marc-Marie Huijbregts, Leona Philippo en Shirma Rouse te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 12 september door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie