Uitzending
DWDD - 11-9-2014

11-9-2014

DWDD

1739 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van donderdag 11 september: Peter R. de Vries, Jasper Krabbé en Mart Smeets. Muziek is er van Magnus, tafeldame is Halina Reijn.

Peter R. de Vries
Vandaag doet de rechter uitspraak in de zaak tegen de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius. Op 14 februari 2013 schoot hij zijn vriendin, Reeva Steenkamp, dood door een deur van zijn huis. Pistorius zegt onschuldig te zijn: hij dacht dat het een inbreker was. Wordt hij schuldig bevonden dan kan hij 25 jaar cel krijgen. Of gelooft de rechtbank de lezing van Pistorius en wordt hij vrijgesproken? Op 3 maart van dit jaar, toen het proces begon, was Peter R. de Vries te gast. Ook vanavond zit Peter bij ons tafel.

Jasper Krabbé meets Tropenmuseum
Van 13 september 2014 t/m 25 januari 2015 heeft Jasper Krabbé het Tropenmuseum ingericht als zijn ideale huis met invloeden uit alle windstreken. In de tentoonstelling 'Soulmade: Jasper Krabbé meets Tropenmuseum' creëert Krabbé met zo’n 1.000 objecten negen ‘ensembles’ met nieuw eigen werk als middelpunt.

Mart Smeets
Ter ere van zijn 80ste verjaardag op 21 september, brengt de legendarische Canadese singer-songwriter Leonard Cohen een nieuw album uit. Het album ‘Popular Problems’ verschijnt op 23 september en is alweer het dertiende album van de zanger van 'Hallelujah'. Onder zijn fans: Kurt Cobain, Nick Cave, Jeff Buckley en... Mart Smeets. Hij mocht bij hoge uitzondering alvast naar het album luisteren. Is ‘Popular Problems’ bij hem in de smaak is gevallen?

Muziek: Magnus
Magnus, het dance-project van dEUS-frontman Tom Barman en CJ Bolland (bekende techno DJ), heeft na tien jaar eindelijk een nieuwe single. De single is de voorloper van het album ‘Where Neon Goes To Die’ dat op 1 september is verschenen, 10 jaar na hun debuut ‘The Body Gave You Everything’. De muzikale veelzijdigheid van Magnus blijkt wel uit het feit dat ze bij Giel een nummer coverden van niemand minder dan Jan Smit:

In deze uitzending van DWDD waren Halina Reijn, Mart Smeets, Tom Barman, Jasper Krabbé en Peter R. de Vries te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 11 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie