Uitzending
DWDD - 10-9-2014

10-9-2014

DWDD

1801 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending van woensdag 10 september o.a.: Peter de Kock, Maartje Rammeloo en Laetitia Gerards, Ronald Snijders, Thomas van Luyn en Eppo Van Nispen tot Sevenaer. Tafeldame is Claudia de Breij. Muziek is Paul de Munnik. Nico Dijkshoorn dicht.

Terroristische incidenten voorspellen: Peter de Kock
Vandaag promoveert Peter de Kock aan de Tilburg University met een proefschrift dat scenario’s van films en boeken, met die van criminaliteit- en terrorismebestrijding combineert. Zijn model maakt gebruik van big data-analysetechnieken en kan anticiperen op toekomstige criminele en terroristische incidenten. Eerder was Peter de Kock ook werkzaam als cameraman en filmmaker, zo maakte hij in 2006 de documentaire ‘De handen van Che Guevara’. Vanavond schuift Peter de Kock aan om zijn scenariomodel toe te lichten.

Maria Callas: Maartje Rammeloo en Laetitia Gerards
Operazangers Maria Callas is één van de beroemdste operasterren van de vorige eeuw. Ze stierf in 1977 op 53-jarige leeftijd, maar is nog lang niet vergeten. Maandag 22 september verschijnt een box-set, een nieuwe editie van alle studio-opnamen die Callas heeft gemaakt. We praten verder over het fenomeen Maria Callas met sopraan Maartje Rammeloo en zangeres Laetitia Gerards.

Het Verdwenen Woordenspel
'Ijlebenen', 'Bijslaapster', 'kittenbroer', als een woord al een tijd weinig gebruikt wordt, verdwijnt het uit het woordenboek. Naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van Van Dale spelen we het ‘Het Verdwenen Woordenspel’.

Het Verdwenen Woordenspel lijkt op het ouderwetse woordenboekspel. De bedoeling van het spel is om definities van onbekende woorden te maken die plausibel genoeg lijken om andere deelnemers te laten geloven dat ze de ware zijn. Vanavond spelen we een variant met Ronald Snijders, Thomas van Luyn en Eppo Van Nispen tot Sevenaer.

In deze uitzending van DWDD waren Nico Dijkshoorn en Peter De Kock te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 10 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie