Uitzending
DWDD - 15-5-2009

15-5-2009

DWDD

2124 x bekeken | 0 reacties
9
Het is vrijdag 15 mei en te gast zijn Mathijs Bouman, Willem Middelkoop, Maarten van Rossem en Judith Osborn & Bert van der Veer. Jan Mulder is tafelheer van Matthijs van Nieuwkerk en Jaune Toujours treedt op!

Mathijs Bouman
Vandaag maakte het CBS bekend dat de economie in de eerste drie maanden van 2009 met 4,5% is gekrompen: de grootste krimp sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Politici, economen, ondernemers: iedereen is geschrokken. Ook onze huiseconoom Mathijs Bouman had deze krimp niet verwacht, maar ziet ook alweer enkele lichtpuntjes.

Willem Middelkoop
Onze andere huiseconoom Willem Middelkoop zag de enorme krimp wél aankomen en legt uit waarom. Ook vertelt hij waarom de crisis nog veel langer gaat duren dan Wouter Bos cs. verwachtten.

Maarten van Rossem
Er komt een vervolg op 'Maarten!', het magazine rond historicus Maarten van Rossem. Na het succes van 2008 heeft de redactie van het Historisch Nieuwsblad besloten dit jaar twee gloednieuwe nummers uit te brengen, waarvan de eerste in juni verschijnt. Waar gaan de nummers over? En wat vindt Van Rossem er eigenlijk van dat het blad zijn naam draagt? Hij vertelt het ons vanavond.

Bert van der Veer
In 2008 was daar ineens hét nieuwe societykoppel van Nederland: regisseur Bert van der Veer en modeontwerpster Judith Osborn. Hoe bevalt het leven in de spotlight? Wat zijn Bert's plannen met een glamourprogramma met Judith in de hoofdrol? En wat heeft een draaideur nou precies te maken met hun eerste ontmoeting? Vanavond in DWDD: de antwoorden!

Judith Osborn
Het glamourkoppel is vanavond te gast.

Jaune Toujours
'Kolektiv' heet het nieuwe album van Jaune Toujours, de Brusselse band met veel verschillende stijlen, culturen én talen. Ook op 'Kolektiv' wisselen latin, rock, reggae, ska, punk en wereldmuziek elkaar af. Vanavond laten ze hun 'mengelmoesmuziek' horen in DWDD!

Jan Mulder
Jan Mulder is de vaste DWDD-tafelheer van de vrijdag. Deze oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen. Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure noopte hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn...

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op vrijdag 15 mei door de VARA. Te gast waren Bert van der Veer, Jan Mulder, Judith Osborn, Maarten van Rossem, Mathijs Bouman en Willem Middelkoop. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie