Uitzending
DWDD - 20-5-2009

20-5-2009

DWDD

2376 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van woensdag 20 mei zijn Jelle Reumer, de broertjes Lucas en Arthur Jussen, Nico Dijkshoorn en Charles Groenhuijsen. Sabrina Starke treedt op en Giel Beelen is tafelheer van Matthijs van Nieuwkerk!

Jelle Reumer
Wetenschappers denken nu - na eeuwenlang onderzoek - dan toch eindelijk de 'missing link' tussen mens en aap te hebben gevonden. Deze link, het wezentje, moet bewijzen dat de mens echt van de aap afstamt. Toch hangt de vlag niet uit bij het Natuur Historisch Museum in Rotterdam. Directeur Jelle Reumer denkt niet dat het hier gaat om DE missing link. Bovendien, WAT is de missing link?

Charles Groenhuijsen
Opschudding in Amerikaans televisieland: waar de grootste zenders NBC, ABC, CBS en FOX altijd volgens het format 'comedy - serie - late night talkshow' werkten, doet de NBC nu wat nieuws: Jay Leno stopt met de late night 'Tonight Show' en gaat met een nieuwe show een uur eerder zitten. Waarom? En hoeveel kijkers en geld gaat dit opleveren? Amerika-deskundige Charles Groenhuijsen legt het ons...

Sabrina Starke
Na Rigby en Miss Montreal is het vandaag de beurt aan Sabrina Starke, ook n van de DWDD-ontdekkingen van dit seizoen. Na haar optreden in DWDD ging het hard: een platencontract, een 3FM Award nominatie, een Edison, talloze optredens en ga zo maar door, kortom: Sabrina is hot! En dt laat ze vanavond horen!

Arthur en Lucas Jussen
In het boek 'Over Mozart gesproken' vertellen musici waarom ze zo van Wolfgang Amadeus Mozart houden. In het boek is er speciaal aandacht voor de jonge broers Lucas (16) en Arthur (13) Jussen, die vreselijk veel van Mozart houden en zelf ook al zeer vroeg op de piano begonnen, net als de grote componist van weleer!

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt hij voor sterk wisselende reacties: sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de pozie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en...

Giel Beelen
Giel Beelen is n van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD, waar hij bovendien altijd wat van de nieuwste muziek laat horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij momenteel het ochtendprogramma 'Giel' presenteert. Tevens zit hij momenteel in de jury van de 'Turing Nationale Gedichtenwedstrijd', waar Gerrit Komrij voorzitter van is.

In deze uitzending van DWDD waren Nico Dijkshoorn, Charles Groenhuijsen, Jelle Reumer, Giel Beelen, Sabrina Starke, Arthur Jussen en Lucas Jussen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 20 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie