Uitzending
DWDD - 8-5-2009

8-5-2009

DWDD

1844 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van vrijdag 8 mei zijn Najib Amhali, Ab Osterhaus en Walter van Beirendonck. Muziek is er van Voicst en Jan Mulder is tafelheer!

Najib Amhali
Najib Amhali is de leukste cabaretier van Nederland, zo blijkt uit het Nederlandse humoronderzoek, uitgevoerd door Comedy Central en Intomarkt Gfk. Hiermee heeft de 'Marokkaan uit de Jordaan' Herman Finkers, Jochem Myjer en André van Duin verslagen. Hij praat hier vanavond over in DWDD.

Ab Osterhaus
Het derde geval van de Mexicaanse griep is in ons land vastgesteld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verwacht nog meer besmettingen de komende weken. Viroloog Ab Osterhaus geeft ons de laatste stand van zaken omtrent de verspreiding van het virus.

Walter van Beirendonck
Treed binnen in de wondere wereld van Walter van Beirendonck, één van dé boegbeelden van de Belgische modewereld en op z'n minst kleurrijk te noemen: hij kleedde U2, ontwierp uniformen voor de reinigingsdienst en maakt eigen collecties. Agnes Goyværts en Paul Boudens maakten over hem het boek ‘De controversieelste der Antwerpse ontwerpers’ en hier komt de ontwerper vanavond over praten.

Voicst
Voicst - de naam is afkomstig van de Zuid-Afrikaanse straattaal en betekent 'manische energie' - is een Amsterdamse band en brak door met hun debuutalbum 11-11. Helemaal bekend werden ze toen van dat debuutalbum 'Whatever you want from live' gebruikt werd voor zowel een reclamespot van Heineken als in het computerspel '2006 FIFA World Cup'.

Jan Mulder
Jan Mulder is de vaste DWDD-tafelheer van de vrijdag. Deze oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen. Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure noopte hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op vrijdag 8 mei door de VARA. Te gast waren Ab Osterhaus, Jan Mulder, Najib Amhali en Walter van Beirendonck. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie