Uitzending
DWDD - 11-5-2009

11-5-2009

DWDD

3509 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van maandag 11 mei zijn X-Factor's Lisa, Eric van Tijn, Anousha Nzume, Christophe Vekeman, Robbert Dijkgraaf, Else Starkenburg en Linda van Leijenhorst. Maarten van der Weijden is tafelheer van Matthijs van Nieuwkerk!

Lisa Hordijk
Lisa Hordijk is de winnares van 'X-Factor 2009'! De 21-jarige zangeres versloeg Rachel en Jamal in de live finale - die werd gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé en door maar liefst 2,5 miljoen mensen werd bekeken. Vanavond is ze te gast en legt ze uit hoe haar leven er sinds afgelopen zaterdag uitziet.

Eric van Tijn
Ook Eric van Tijn, jurylid van 'X-Factor' en degene die Lisa de laatste week onder zijn hoede had, is vanavond te gast in DWDD. Haar eigenlijke coach, Gordon, was al in Moskou voor het Eurovisie Songfestival.

Anousha Nzume
Actrice, zangeres en cabaretier Anousha Nzume maakt zich kwaad over het boek ‘Alleen maar nette mensen’ van Robert Vuijsje. Niet zozeer over de inhoud van het boek, maar wel hoe de media erover schrijven. Vanavond komt zij met twee vriendinnen praten over stereotypering en media-aandacht in de Nederlandse maatschappij.

Christophe Vekeman
Christophe Vekeman is een schrijvende duizendpoot. Romans, essay’s, reportage’s, poëzie, columns, theaterteksten, noem maar op. In België is hij wereldberoemd, in Nederland zijn er nog slechts weinig mensen die hem kennen. Op het Gimmick-feest in Paradiso maakte hij echter zoveel indruk met zijn gedicht 'We waren', dat hij dit ook in DWDD zal laten horen!

Robbert Dijkgraaf
Robbert Dijkgraaf is vanavond te gast en neemt twee van de grootste wetenschapstalenten van ons land mee: Else Starkenburg en Linda van Leijenhorst. Zij zullen vertellen over het onderzoek waar zij op dit moment mee bezig zijn.

Maarten van der Weijden
Eén keer in de maand is Maarten van der Weijden DWDD-tafelheer en dan leest hij altijd een fragment voor uit het boek dat hij op dit moment schrijft over zijn leven. De voormalig langeafstandszwemmer is regerend Olympisch Kampioen op de 10 kilometer open water zwemmen. Zijn weg naar de top was niet zonder obstakels: in 2001 werd er bij hem leukemie geconstateerd.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 11 mei door de VARA. Te gast waren Anousha Nzume, Robbert Dijkgraaf, Maarten van der Weijden, Christophe Vekeman en Eric van Tijn. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie