Uitzending
DWDD - 5-2-2013

5-2-2013

DWDD

1579 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending onder meer: Achtste groepers over de Cito-toets, Wilfried de Jong, Triggerfinger, muziek van iET, tafelheer Jort Kelder

Cito-toets
Het is peentjes zweten en nagels bijten voor achtste groepers. Vanaf vandaag zetten 165.000 kinderen drie dagen lang hun tanden in de Cito-toets, die een advies geeft bij het kiezen van het juiste middelbare schoolniveau. Aan tafel: zes achtstegroepers over hun Cito-toets.

Wilfried de Jong
Wilfried de Jong komt graag in New York. Vaak ook, zo valt te lezen op zijn website. …n hij heeft iets met het 24-uurs tijdbestek. In zijn nieuwe theatervoorstelling Non Stop New York sluit hij zich 24 uur op in de stad der steden. Hij slentert door buurten, ontmoet mensen, schreeuwt het uit, fluistert, vertelt, zingt, ramt op gesloten deuren en - omdat ie het niet kan laten - fietst over het asfalt. De regie is in handen van Antoine Uitdehaag, met wie De Jong eerder de voorstelling Man & Fiets maakte. De muziek is van Ocobar.
Dinsdagavond is Wilfried bij ons te gast.

Triggerfinger
Dave Grohl maakt zijn debuut als regisseur met de documentaire film Sound City, een film over de historie van de legendarische gelijknamige studio in CaliforniŽ, waar o.a. Neil Young, Fleetwood Mac, Rage Against The Machine, Guns and Roses en Johnny Cash hun platen maakten. Triggerfinger is vanavond te gast. Ook zij namen hier een album op, ĎAll This Danciní Aroundí (2010).

iET
Na the Kitchen Recordings 1 (release okt, 2011) komt in januari 2013 the Kitchen Recordings Series 2 uit, waarin Lisa van Viegen (iET) duetten zingt met 8 andere singer-songwriters (o.a. Janne Schra, Stevie Ann en Shirma Rouse).

In deze uitzending van DWDD waren Jort Kelder en Wilfried de Jong te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 5 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie