Uitzending
DWDD - 11-4-2012

11-4-2012

DWDD

1643 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van woensdag 11 april is Sywert van Lienden, Ilse van Eck, Danny Mekic, Frans Weisz. Muziek is er van Trijntje Oosterhuis en June Noa, tafelheer is Prem Radhakishun en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht.

Sywert van Lienden, Ilse van Eck en Danny Mekic
Politici Sywert van der Lienden, Ilse van Eck en Danny Mekic hebben het plan opgevat om de macht te beÔnvloeden van binnenuit. Ze doopten het als G500 en het idee is als volgt. Als je met 500 jongeren (tot 35 jaar) tegelijk lid wordt van het CDA, PvdA en VVD heb je ineens de macht om iets te zeggen. Zo kun je invloed uitoefenen op zogenaamde generationele vraagstukken als hypotheekrenteaftrek en de zorg. Een soort legale Occupy dus. Sywert van der Lienden. Ilse van Eck en Danny Mekic is te gast om G500 toe te lichten.

Frans Weisz
Al meer dan dertig jaar is de Duits joodse kunstenares Charlotte Salomon een deel van het leven van Frans Weisz. Op 26-jarige leeftijd werd Salomon vergast in Auschwitz, maar ze liet een bijzonder aangrijpend levenswerk na, dat al decennia in talloze tentoonstellingen over de wereld te zien is. Dertig jaar geleden maakte Weisz de speelfilm Charlotte en nu heeft hij zich voor het eerst aan een echte documentaire gewaagd over haar leven. Daarbij deelt hij voor het eerst onbekende informatie over Salomon met de rest van de wereld, informatie die hem door Salomons familie is meegedeeld, maar waarover hij niets mocht zeggen. Tot vandaag. Frans Weisz is te gast.

Trijntje Oosterhuis
Trijntje Oosterhuis' nieuwe album heet Je Adore Wrecks. Hiervoor is de zangeres een samenwerking aangegaan met niemand minder dan Anouk. Naast Anouk, die het album produceert en de teksten heeft geschreven, heeft ook het Zweedse duo Tore Johansson en Martin Gjerstad meegewerkt aan het album. Het is een ander soort muziek dan dat we gewend zijn van haar. Trijntje Oosterhuis zegt zelf dat ze op het album zingt alsof haar leven ervan af hangt.

June Noa
Soulvolle pop maakt June Noa. Ze werd geÔnspireerd door het pianospel van haar vader en Shirley Bassey. Haar EP heet 'While the city is sleeping'. Haar teksten schrijft ze zelf en meestal in samenwerking met Joachim Vermeulen Windsant.

Prem Radhakishun
Prem Radhakishun is advocaat, programmamaker en regelmatig tafelheer bij DWDD. Hij werd geboren in Suriname, maar kwam na de Decembermoorden naar Nederland. Hij studeerde rechten aan de VU en werd in 1990 beŽdigd als advocaat. Al tijdens zijn studie was hij journalistiek actief. Hij werkte daarna onder meer voor BNR Nieuwsradio en het Parool. In 2003 begon hij aan het NPS-televisieprogramma Premtime dat tot 2008 liep.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast. Zijn poŽzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 11 april door de VARA. Te gast waren Frans Weisz, Prem Radhakishun, Sywert van Lienden, Trijntje Oosterhuis en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie