Uitzending
DWDD - 18-4-2012

18-4-2012

DWDD

2094 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de korte uitzending (40 minuten) van woensdag 18 april zijn o.a.: Twan Huys, Dirk Jan Roeleven, Willem van Kooten, Klaasje van der Wal. Tafeldame is Fidan Ekiz en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht.

Twan Huys
Op het moment dat zowel Romney als Obama hun running mate gaan kiezen is daar de film Game Change. Game Change is een film die gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Mark Halperin en John Heilemann. Julianne Moore, Woody Harrelson en Ed Harris stelen de show in de HBO Film. De film werpt een onbehaaglijke blik achter de schermen tijdens de verkiezingscampagne van John McCain in 2008. Alle gebeurtenissen passeren de revue: van de aanstelling van Sarah Palin als McCain's running mate, tot de onvermijdelijke nederlaag tijdens de uiteindelijke verkiezingen. Als kijker wordt je mee terug genomen naar één van de meest bepalende momenten in de geschiedenis van de Amerikaanse politiek. Te gast is Twan Huys. Hij legt uit hoe deze film zich verhoudt tot de huidige Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Dirk Jan Roeleven, Willem van Kooten en Klaasje van der Wal
'Venus' van de popgroep Shocking Blue werd als eerste Nederlandse liedje een nummer één hit in Amerika. Het lied werd over de hele wereld gedraaid en werd ook een hit in Rusland, maar dan in de Russische vertaling. 'Venus' werd talloze keren gecoverd. Dirk Jan Roeleven regisseerde de aflevering van Classic Albums waarin het nummer een belangrijke rol speelt. Het nummer staat op de plaat 'At home' wat de belangrijkste plaat van de band Shocking Blue is. Op At Home staat eveneens Love Buzz, een nummer dat een cultstatus heeft bereikt in Japan en Amerika omdat Nirvana het als eerste single heeft uitgebracht. Speciaal voor Classic Albums verbreekt bandlid Robbie van Leeuwen het stilzwijgen. Hij werd door Anton Corbijn gefotografeerd voor de VARA gids. Te gast zijn Dirk Jan Roeleven, Willem van Kooten en Klaasje van der Wal.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Tafeldame: Fidan Ekiz
Fidan Ekiz (1976) is journalist. Ze was onder andere correspondent voor RTL Nieuws en de GPD bladen in Istanbul. Ook werkte ze als redacteur bij het televisieprogramma Pauw en Witteman. Ze maakte samen met Kees Schaap de documentaireserie Veerboot naar Holland. Deze documentaire gaat over de emigratie van vijf Turkse vrouwen. Ekiz tekende het verhaal op uit de mond van haar moeder en haar vriendinnen.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 18 april door de VARA. Te gast waren Twan Huys, Fidan Ekiz, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn en Willem van Kooten. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!