Uitzending
DWDD - 16-4-2012

16-4-2012

DWDD

1446 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast in de uitzending van maandag 16 april: Prem Radhakishun, Jan-Hein Kuijpers, Marco Borsato, Dave von Raven, Felix Maginn en Harry Sacksioni. Muziek is er van Ton Koopman en tafelheer is Jan Mulder.

Prem Radhakishun
Vandaag is het proces tegen Anders Breivik begonnen. Hij ging er direct hard tegen aan: direct na binnenkomst maakte hij een extreem rechts gebaar. Hij gaf vervolgens aan de rechtbank niet te erkennen en verklaarde zelfs onschuldig te zijn, omdat volgens hem het vermoorden van sociaaldemocraten geen misdaad is maar zelfverdediging. Aan tafel: Prem Radhakishun.

Marco Borsato
Al 14 jaar is Marco Borsato ambassadeur voor War Child, de organisatie die zich bekommerd om oorlogskinderen. Borsato is net terug van zijn derde reis naar Oeganda waar hij projecten heeft bezocht van War Child. Zo sprak hij met slachtoffers en ex-soldaten van het Verzetsleger van de Heer (LRA). Het LRA is wereldwijd bekend door de jacht op diens leider, oorlogsmisdadiger Joseph Kony, aangezwengeld door de internetviral 'Kony2012'. Hoe is de situatie in Oeganda nu eigenlijk? Aan tafel: Marco Borsato.

Felix Maginn, Dave von Raven en Harry Sacksioni.
George Harrison was gitarist van de legendarische popgroep The Beatles. Hij heeft nu een eigen app: 'The Guitar Collection: George Harrison-app'. Het is een soort virtueel museum waarin de legende van Harrison gevierd wordt. Aan tafel: Felix Maginn, Dave von Raven en Harry Sacksioni.

Ton Koopman
Musicus en dirigent Ton Koopman (1944) bespeelt orgel en klavecimbel. Hij is begonnen als dirigent voor het zeventiende en achttiende-eeuws ensemblerepertoire.In 1979 richtte hij het Amsterdam Baroque Orchestra op, waar het Amsterdam Baroque Choir in 1992 aan toegevoegd werd. Vanwege zijn opmerkelijke speelvaardigheid op orgel en klavecimbel ontving hij tweemaal de Prix d'Excellence. Ook ontving hij verschillende prijzen voor het uitvoeren en opnemen van alle overgeleverde cantates van Bach.
Site van het Amsterdam Baroque Orchestra

Tafelheer: Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste tafelheer. Ook is hij voetbalanalyticus en schrijver. Ooit was hij zelf een prof-voetballer. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'. Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 16 april door de VARA. Te gast waren Marco Borsato, Jan Mulder, Ton Koopman, Harry Sacksioni, Prem Radhakishun en Jan-Hein Kuijpers. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie