Uitzending
De wandeling - Ode aan Freek

Ode aan Freek

De wandeling

2-11-2013

| 1362 x bekeken | 0 reacties
5
‘Je moet leven oude gek!’ Dat waren de laatste woorden van Freek aan zijn broer Thomas, voordat hij verongelukte. In KRO De Wandeling (zaterdag 2 november, 18.30 uur, Nederland 2) spreekt presentator Sander de Kramer met Thomas en zijn vader tijdens Allerzielen over hoe het overlijden van Freek hun leven veranderde en hoe zij hem nu nog herdenken.

Al op jonge leeftijd blijkt dat het broertje van Thomas een fascinatie heeft voor de onderwereld. Hij begeeft zich al snel in duistere circuits en zorgt voor een boel onrust thuis. Thomas besluit zijn eigen leven te leiden en keert zich zoveel mogelijk van hem af. Als Freek na een serie van inbraken in de gevangenis belandt, besluit Thomas om zijn broertje toch een tweede kans te geven. Wanneer Freek weer vrij komt start een nieuwe fase in zijn leven. Hij werkt hard aan zijn toekomst en de band tussen de broers is weer hersteld. De twee laten zelfs, als teken van broederschap, beiden het familiewapen op hun rug tatoeëren. Dan gaat Freek op een avond toch weer de mist in. Hij raakt betrokken bij een vechtpartij en is daardoor erg teleurgesteld in zichzelf. Freek zegt tegen Thomas dat hij niet gemaakt is voor deze maatschappij. In korte tijd gaat het bergafwaarts met hem en uiteindelijk vindt hij de dood. Op 11 april 2010 komt Freek om bij een zwaar auto-ongeluk dat hij zelf veroorzaakt door te hard te rijden. Hij is dan 21 jaar.

De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Ode aan Freek werd uitgezonden op zaterdag 2 november door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie