Uitzending
De wandeling - De "Muffin Man"

De "Muffin Man"

De wandeling

26-10-2013

| 1296 x bekeken | 0 reacties
5
Steven van der Geynst is wereldberoemd in België. Dankzij hem gooien supermarkten inmiddels veel minder voedsel weg en geven ze het aan voedselbanken. Steven werd twee jaar geleden gearresteerd voor het “stelen” van twee muffins uit een container van een supermarkt. In KRO De Wandeling (zaterdag 26 oktober, 18.30 uur, Nederland 2) praat presentator Sander de Kramer hierover met Steven, ook wel bekend als de “Muffin Man”.

Door zijn arrestatie werd in België een grote discussie in gang gezet over de wereldwijde voedselverspilling. Per jaar worden er miljarden euro’s weggegooid aan voedsel. Steven wil daar iets aan doen. Zijn missie ontstond toen hij jaren als zwerver leefde en zijn eten uit prullenbakken haalde en containers van supermarkten.

Volgens Steven wordt er veel te veel eten nodeloos weggegooid. Nadat Steven zijn leven weer op orde kreeg zette hij zich in om mensen bewuster te maken van het minder weggooien van eten en het eventueel te delen met minderbedeelden.

Sander de Kramer wandelt met hem door Antwerpen waar Steven hem onder andere laat proeven wat voor lekkernijen er zitten in een container van de plaatselijke supermarkt.

De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel De "Muffin Man" werd uitgezonden op zaterdag 26 oktober door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie