Uitzending
De wandeling - Wandelen voor een goed doel

Wandelen voor een goed doel

De wandeling

5-10-2013

| 1161 x bekeken | 0 reacties
7
Helma Verhoeven heeft niet meer lang te leven. Ze lijdt aan een ongeneeslijke bindweefselziekte en sinds kort gaat haar gezondheid hard achteruit. Mede dankzij haar hulphond Banios kan Helma nog een redelijk normaal leven leiden. Om aandacht te vragen voor de hulphonden in Nederland, zet Helma een actie op. Tijdens een wandeling met Sander de Kramer vertelt ze haar verhaal.

Er staat nog een grote wens op Helma’s verlanglijstje en Banios gaat haar helpen deze in vervulling te brengen. Ze gaat haar eigen ‘Hellumstocht’ lopen om aandacht voor mensen met hulphonden te vragen. Maanden training zijn daaraan vooraf gegaan en onder begeleiding van een medisch team en haar grote liefde Eddy, wordt haar droom nu werkelijkheid. In elf dagen van Cuijk naar Den Haag wandelen, waarbij ze 250 kilometer aflegt en als afsluiter een petitie afgeeft in het politieke hart van Nederland, de Tweede Kamer. Helma Verhoeven: “Er is natuurlijk een kans dat ik het niet red, maar die optie bestaat eigenlijk niet in mijn hoofd. Ik wil daar niet aan denken, ik wil leven en deze droom uit laten komen.”

De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Wandelen voor een goed doel werd uitgezonden op zaterdag 5 oktober door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie