Uitzending
De wandeling - Met hart en ziel

Met hart en ziel

De wandeling

12-10-2013

| 1256 x bekeken | 0 reacties
5
Wouter Duinisveld heeft een donorhart. Hij is een van de drie mensen op de wereld die met een nieuw hart een triatlon hebben volbracht. Bijzonder, want een aantal jaar geleden lag Wouter nog doodziek op de intensive care niet in de veronderstelling ooit nog te kunnen sporten. In KRO De Wandeling (zaterdag 12 oktober, 18.30 uur, Nederland 2) heeft Sander de Kramer een bijzonder gesprek met hem.

Wouter groeit op met een enorme passie voor sport. Hij leeft gezond, drink niet, rookt niet en geeft alles voor zijn favoriete sporten: rugby en hardlopen. Zijn grote droom is het volbrengen van een triatlon. Negentwintig jaar jong begint hij aan een intensief trainingsprogramma. Maar dan gooit een agressief virus roet in het eten. Binnen korte tijd schiet de gezondheid van Wouter achteruit en na vele onderzoeken blijkt dat zijn hart verwoest is. Hij heeft een nieuw hart nodig heeft om te overleven. Wouter gaat door een hel en leeft hij op het randje van de dood. Zijn droom om ooit een triatlon te finishen lijkt voorgoed verkeken, maar niets is minder waar.

Een jaar later krijgt Wouter eindelijk een hart en het gaat verrassend goed met zijn gezondheid. Na jaren revalideren en keihard trainen, voltooit hij in 2012 toch nog zijn gedroomde triatlon. Nu zet Wouter zich met hart en ziel in voor donorregistratie. Vanaf 14 oktober is hij te zien in het reclamespotje van de jaarlijkse donorweek. Onder regie van Dick Maas scheurt hij op zijn racefiets door de smalle straatjes van Amsterdam, zwemt hij door de welbekende grachten en doorkruist hij al hardlopend onze hoofdstad.

De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Met hart en ziel werd uitgezonden op zaterdag 12 oktober door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie