Uitzending
De wandeling - 14-12-2013

14-12-2013

De wandeling

1192 x bekeken | 0 reacties
7
DeServische kunstenaar Drago Pecenica overleefde, mede dankzij zijn dochtertje, de oorlog in het voormalig JoegoslaviŽ.

Jeugd

De Servische Drago is vijf jaar wanneer hij als jongetje het tekenen ontdekt. Met houtskool maakt hij op stenen de mooiste tekeningen.

Talent

Zijn talent wordt ontdekt en de boerenjongen gaat op vijftienjarige leeftijd naar de hogeschool voor de kunsten in Sarajevo. Drago staat aan het begin van zijn kunstenaarschap als de oorlog in het voormalig JoegoslaviŽ uitbreekt. Drago, inmiddels getrouwd en vader van een dochter houdt zich maandenlang schuil met zijn gezin in een kelder. Ze houden zich in leven door het eten van paddenstoelen en planten.

Vlucht

Na 5 maanden besluit Drago met vrouw en kind te vluchten naar een bevriend stel in Nederland. Het leven is als ServiŽr niet meer zeker in het door een oorlog geteisterde land. Op hun vlucht staan ze oog in oog met een soldaat die Drago wil vermoorden. Dankzij zijn dochtertje wordt dit echter voorkomen.

Droom

Nu woont hij al jaren in Nederland. Hier kon hij zijn droom om kunstenaar te worden alsnog waar maken. Sander de Kramer wandelt met Drago en hoort zijn verhaal.

De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling werd uitgezonden op zaterdag 14 december door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie