In KRO De Wandeling (zaterdag 9 november, 18:30 uur, Nederland 2) praat
Sander de Kramer met
Wubbo Ockels over het leven en de dood. Hij heeft te horen gekregen dat hij nog 1 of 2 jaar te leven heeft. Wubbo hoopt ondanks de voorspellingen van de artsen 80 te worden. Hij wil niets liever dan leven.
Hij was de eerste Nederlander die een vlucht naar de ruimte maakte. Tegenwoordig is hij hoogleraar duurzame technologie aan de TU Delft waar hij zich inzet voor een betere wereld. Hij wordt ook wel de
Al Gore van de lage landen genoemd. Hij bedacht onder andere de Superbus en het eco-schip de Ecolution.
Naast successen kent zijn leven ook de nodige tegenslagen. Meerdere malen kijkt hij de dood in de ogen; hij krijgt een ernstige bacteriële ziekte, een vliegtuigongeluk, een hartaanval, kanker en hij ziet ‘zijn’ challenger ontploffen.
Zijn dochter Gean schrijft een boek over haar vader, ‘De zeven levens van
Wubbo Ockels’ waarin ze samen naar alle belangrijke plekken uit het leven van Wubbo reizen. Zo ontdekt ze wie haar vader eigenlijk is en wat hij allemaal heeft meegemaakt. Wat ze toen alleen niet wisten is dat het leven van de ex-astronaut al snel een nieuwe wending krijgt.
Tijdens een ski-vakantie dit jaar voelt Wubbo zich niet helemaal fit. Hij maakt zich zorgen om zijn hart. Na thuiskomst laat hij zich dan ook direct onderzoeken. Op 18 april, om half twee 's middags krijgt hij de uitslag; uitgezaaide nierkanker. De artsen vertellen hem dat hij nog één of twee jaar te leven heeft.
Sander de Kramer wandelt met
Wubbo Ockels, de man die al zo veel meemaakte. Ook dochter Gean wandelt mee. Wat voor man is haar vader? En hoe gaat zij om met de korte tijd die haar vader heeft gekregen?
In deze uitzending van De wandeling was
Wubbo Ockels te gast. De presentatie was in handen van
Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel De zeven levens van
Wubbo Ockels werd uitgezonden op zaterdag 9 november door de KRO.