Uitzending
De wandeling - Marjan Essing

Marjan Essing

De wandeling

20-3-2009

| 4198 x bekeken | 2 reacties
8
Na 22 jaar relatie trouwt Marjan met haar grote liefde Theodoor op hun favoriete eiland Vlieland. Met hun drie kinderen vormen ze een gelukkig gezin en beleven ze een prachtige dag. Acht weken later krijgt Theodoor op Vlieland een zwaar herseninfarct. Hij heeft opeens veel zorg nodig en de combinatie met opgroeiende kinderen groeit Marjan boven het hoofd. Ze staat voor een onmogelijke keuze. In KRO De Wandeling van vrijdag 20 maart wandelt Hella van der Wijst met Marjan en Theodoor op Vlieland. Ze gaan voor het eerst terug naar het reddingshuisje, waar ze 5 jaar geleden hun trouwbelofte deden.

Na zijn herseninfarct is Theodoor een andere man. “Hij hield lijstjes bij van waar de kinderen waren en als ze niet op tijd terugwaren, raakte hij in de war en kwam er ruzie. Met drie opgroeiende kinderen heb je veel prikkels in huis: telefoon, televisie, in- en uitlopende vrienden. De flexibiliteit om daarmee om te gaan had Theodoor niet meer.” Marjan is alleen maar bezig met sussen en zorgen. Voor haar eigen verdriet is geen ruimte. Na anderhalf jaar is ze uitgeput en maakt Marjan een onmogelijke keuze. Theodoor kan niet meer thuis wonen. “Ik voelde me schuldig, alsof ik faalde. Ik liet hem in de steek.”

Samen kijken ze terug op hun beslissing van destijds. Theodoor: “Toen begreep ik het niet, maar nu wel.” Marjan vult aan: “Als ik die keuze toen niet had gemaakt, waren we nu niet meer getrouwd geweest.”

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Marjan Essing is uitgezonden op vrijdag 20 maart door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie