Uitzending
De wandeling - Willem Glaudemans

Willem Glaudemans

De wandeling

3-4-2009

| 7154 x bekeken | 0 reacties
6
Willem Glaudemans groeit op met een autoritaire vader. Zijn moeder en oudere broer accepteren deze streng katholieke en rechtlijnig denkende ambtenaar. Willem, eigenwijs en artistiek, plooit zich minder. Zijn vader reageert hierop door zijn zoon te pesten. Fysiek pijn doen, bijnamen geven, uitlachen tot en met treiteren. Willem leeft in een dagelijkse hel.

Als jongen slikt hij al zijn boosheid in en haat zijn vader. Later als Willem student is, verandert zijn vader door een verkeersongeluk in een kasplantje. De eerste reactie van Willem is: “lekker puh, ga maar lekker dood!” Maar het blijft knagen en Willem besluit iets aan dit pijnlijke verleden te doen dat hem in zijn dagelijkse doen blokkeert. Hij besluit zijn vader te gaan vergeven.

Willem Glaudemans is sindsdien een expert geworden in vergeven. Hij vertelt precies hoe hij het zelf heeft gedaan. Wat houdt vergeven nou concreet in? Kan het ook als je ouders zijn vergast of je kind verkracht? Heeft het wel met die ander te maken? Hij heeft er een boek over geschreven en geeft vergevings-sessies.

De uitzending op 3 april valt samen met de opening van de Maand van de Filosofie. Dit jaar is het thema verzoening.

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Willem Glaudemans is uitgezonden op vrijdag 3 april door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie