Uitzending
De leugen regeert - 3-10-2008

3-10-2008

De leugen regeert

1787 x bekeken | 0 reacties
7
De Bassie-gate, Bassie de Clown bekend van het kinderprogramma Bassie & Adriaan heeft een mediastunt uitgehaald. Hij zou een 31-jarige vrouw bezwangerd hebben. Dit bleek een grap om aandacht te verkrijgen voor de nieuwe Ohra-campagne. Wilma Nanninga, chef van de Privépagina van de Telegraaf, ziet de grap er niet van in.

Waar vroeger interviews wegstoften in het papieren archief, zijn ze nu met een simpele druk op de knop digitaal te lezen. En dat bevalt niet iedereen. Het gebeurt dan ook steeds vaker dat mensen aan een krant vragen of een bepaald artikel uit het digitale archief kan worden gehaald. Kranten reageren hier verschillend op. Ruud Evert, hoofdocent mediathiek, gaat erover in debat met Henk Blanken, adjunct-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden.

Volgende week vindt het proces plaats tegen de twee overheidsvoorlichters die bij hun oude werkgever de GPD (Geassiocieerde Pers Diensten) zouden hebben gespioneerd. Vrijwel de gehele pers sprak er schande van, maar advocate Inez Weski vindt de ophef enorm overdreven.

Vrijdag werd het Londense huis van de Nederlandse uitgever Martin Rynja bestookt met een brandbom. Rynja wil een boek uitgeven over Aisha, de negen jaar jonge vrouw van de profeet Mohammed. Geen enkele andere uitgever durft dat aan, uit angst voor consequenties. Ontoelaatbare zelfcensuur, zegt Jo Glanville van de Index on Censorship in een reportage.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 3 oktober door de VARA. Te gast waren Wilma Nanninga, Henk Blanken en Inez Weski. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie