Uitzending
De leugen regeert - 10-10-2008

10-10-2008

De leugen regeert

1414 x bekeken | 0 reacties
6
Jan Kleinnijenhuis, hoogleraar communicatiewetenschappen aan de VU, vindt dat de media medeschuldig zijn aan de kredietcrisis. De media besteedden lange tijd geen of weinig aandacht aan de op handen zijnde crisis. En nu die er is, reageren ze met een overkill wat de crisis versterkt. Een debat met Arjo Kramer, econoom, Ulko Jonker, hoofdredacteur Het Financieele Dagblad en Janneke Willemse, financieel journaliste.

Lenie 't Hart, van de zeehondencrèche in Pieterburen, is woedend over de column van Ilja Leonard Pfeijffer in de NRC van woensdag jl. Pfeijffer suggereert dat er zeehondjes opzettelijk hulpeloos achtergelaten worden op zandbanken als toeristenattractie.

Uit een onderzoek van de Hogeschool Utrecht blijkt dat journalisten steeds minder checken. Dat doen ze alleen nog als er belangen in het spel zijn.

In de mediaraad: Cisca Dresselhuys, voormalig hoofdredactrice van Opzij. Freelance journalist Mark Koster.

Columnist Francisco van Jole vraagt zich af waarom de hele dag de 'gewone man' op de buis te zien is en ondervraagd wordt over de kredietcrisis. Wat weet de gewone man hier nu van?

Presentatie: Felix Meurders.

In deze uitzending van De leugen regeert waren Cisca Dresselhuys, Francisco van Jole, Lenie 't Hart, Mark Koster en Janneke Willemse te gast. De presentatie was in handen van Felix Meurders. Deze uitzending van het programma De leugen regeert werd uitgezonden op vrijdag 10 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie