Uitzending
De leugen regeert - 19-9-2008

19-9-2008

De leugen regeert

1368 x bekeken | 0 reacties
6
In het persmuseum in Amsterdam is momenteel de tentoonstelling Censuur! te zien. Niels Beugeling, hoofd collecties en presentatie van het persmuseum, vindt dat journalisten anno 2008 opvallend vaak zelfcensuur plegen uit angst voor de consequenties.

NRC Next journalist Gerbert van der Aa en Artsen zonder Grenzen directeur Wouter Kok zijn te gast en praten over het artikel dat Gerbert van der Aa schreef over het feit dat Artsen zonder Grenzen financieel afhankelijk van de overheid zou zijn.

De column van Francisco van Jole gaat deze week over de mondiale financiŽle crisis waar de tv-journalen heel veel woorden aan wijden, die Francisco niet veel zeggen. Ligt dat aan hem of is de Nederlandse televisie niet in staat te verklaren wat deze crisis behelst?

In de mediaraad: Frits Wester, politiek verslaggever bij RTL Nieuws en Arnold Karskens, oorlogscorrespondent voor onder andere De Pers.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 19 september door de VARA. Te gast waren Arnold Karskens, Francisco van Jole en Frits Wester. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie