Uitzending
De leugen regeert - 16-5-2008

16-5-2008

De leugen regeert

2429 x bekeken | 0 reacties
6
Belinda Meuldijk is woedend op EťnVandaag. Onlangs zond deze actualiteitenrubriek een reportage uit over de gevaren, die naar Nederland gebrachte honden uit het buitenland met zich meebrengen. Belinda Meuldijk meent dat ze in de reportage is neergezet als een dom BN-ertje dat zieke honden naar Nederland haalt. Karen Middelkoop, ook redster van Spaanse zwerfhonden, stelt dat ze onder valse voorwendselen de reportage is ingelokt en dat haar woorden zijn verdraaid en volkomen uit zijn context zijn gehaald. Hoofdredacteur van EťnVandaag Jan Kriek reageert op de aantijgingen.

Een debat tussen de journalisten Koen Voskuil en Altan Erdogan van de Nieuwe Revu en advocaat Marnix van der Werf. In de Nieuwe Revu stond deze week een artikel over juridisch adviseur Jonathan Tobing, die werd neergezet als een meesteroplichter. Hij zou onder anderen Anita Schuts, partner van de in 2004 vermoorde Willem Endstra, hebben opgelicht. Marnix van der Werf ziet dit als een grove schending van de privacy van zijn cliŽnt, die alleen nog maar verdachte is.

In het NET5-programma Grenzeloos verliefd stonden laatst Ymke en haar Oegandese vriend Davi centraal. Ymke is kwaad op de producenten van het programma, omdat zij haar hadden verzekerd een beeld te schetsen van de politieke problemen in Oeganda. Volgens Ymke zijn zij deze afspraak echter niet nagekomen.

De column van Francisco van Jole gaat over de welwillendheid van journalisten als het gaat om Geert Wilders en Rita Verdonk. Zodra linkse partijen vergelijkbare streken uithalen is het gebrul van de pers, per slot van rekening de waakhond der democratie, niet van de lucht. Vanwaar toch dit verschil in bejegening? Van Jole geeft het antwoord.

In de Mediaraad: redactiechef van NRC Next Hans Nijenhuis en Carel Kuyl.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 16 mei door de VARA. Te gast waren Belinda Meuldijk, Carel Kuyl, Francisco van Jole, Marnix van der Werf, Altan Erdogan, Jan Kriek en Hans Nijenhuis. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie