Uitzending
De leugen regeert - 26-9-2008

26-9-2008

De leugen regeert

1519 x bekeken | 0 reacties
7
Het Nederlands Dagblad berichtte onlangs dat de Nederlandse Fietsersbond vindt dat de damesfiets kan worden afgeschaft. Kees Bakker van de Fietsersbond meent echter dat zijn woorden totaal uit het verband zijn gerukt.

De Oostenrijkse aids-onderzoeker Christian Fiala schreef in een kritisch stuk op de opiniepagina van het NRC Handelsblad dat aidsonderzoekers het aantal aidsgevallen in Afrika sterk overdrijven. Die hoge cijfers leveren veel publieke fondsen op voor aidsresearch en dus voor de onderzoekers. Nederlandse aidsonderzoeker Joep Lange is boos op het NRC Handelsblad en schreef een ingezonden brief. Hij vindt dat dergelijke perfide meningen niet in deze kwaliteitskrant thuishoren. Zijn boze reactie werd echter maar ten dele in de NRC geplaatst. Chef Opinie van de NRC, Maarten Huygen, treedt met Joep Lange in debat.

Radar ontmaskerde laatst Astro TV. Volgens medium Evelien Fox heeft Radar de regels hierbij ver overtreden: ze filmden ongevraagd met een verborgen camera en bovendien is ze niet onherkenbaar in beeld gebracht. Ook is herkenbaar waar ze woont. Hierdoor is haar privéleven op straat komen te liggen.

De column van Francisco van Jole gaat deze week over één van de grootste problemen van dit moment: het olietekort.

In de mediaraad: Aad Zeeman, presentator van NCRV's Netwerk en Margriet van der Linden, hoofdredacteur van Opzij.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 26 september door de VARA. Te gast waren Francisco van Jole, Margriet van der Linden en Kees Bakker. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie