Uitzending
De leugen regeert - 12-9-2008

12-9-2008

De leugen regeert

1199 x bekeken | 0 reacties
7
Binnen de Europese Unie worden er regels vastgesteld, die bij tijd en wijle door de media tot in het absurde uitvergroot worden. Zo zouden bananen recht moeten zijn en moeten Schotse doedelzakspelers hun volume matigen. Allemaal onzin. De EU is er klaar mee en opent de jacht op deze fabels. Joe Hennon is verantwoordelijk voor de bestrijding van de EU-fabels.

Freelance-fotograaf JoŽl van Houdt werd afgelopen weekend aangehouden op het Spaanse eiland Lanzarote. Hij was meegevaren op een bootje met 28 immigranten die vanuit Marokko illegaal op het Canarische eiland probeerden te komen. Inmiddels is Van Houdt weer vrij, maar zijn materiaal is hij kwijt.

Hans Laroes, hoofdredacteur van het NOS Journaal, heeft het nodige over zich heen gekregen na de bekendmaking van de hoge kosten van de marathonuitzending over de Amerikaanse verkiezingen. Hij is de commotie zat en vindt dat het de EUR 245.000,- aan kosten 'meer dan waard' is en treedt daarover in debat met Pieter Klein, adj. hoofdredacteur RTL Nieuws.

In zijn wekelijkse column vraagt Francisco van Jole zich deze week af waarom de Nederlandse media alleen maar oog hebben voor de Nederlandse militairen in Afghanistan. Over de situatie van de Afghaanse burgers zie of hoor je nauwelijks iets.

In de mediaraad: Carel Kuyl, hoofdredacteur van NOVA en Hans Nijenhuis, hoofdredacteur van het NRC Handelsblad.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 12 september door de VARA. Te gast waren Carel Kuyl, Francisco van Jole, Hans Laroes en Hans Nijenhuis. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie