Programma
De 5 Smaken van Joël

De 5 Smaken van JoŽl

6
De 5 Smaken van JoŽl zie je bij de KRO-NCRV. In De 5 Smaken van JoŽl vliegt JoŽl Broekaert de wereld rond om de zoetste zoeten, de zuurste zuren en de bitterste bitter te proeven. Op alle vragen die er zijn over smaak proeft Joel de antwoorden bij elkaar.
  • De 5 Smaken van JoŽl

    447 x bekeken | 27-7-2023
    De 5 Smaken van Joël - 27-7-2023
    5
    Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkend. JoŽl reist af naar Japan om deze hartige smaak te ontdekken en waarom we er hier in het Westen nog zo... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    349 x bekeken | 26-7-2023
    De 5 Smaken van Joël - 26-7-2023
    5
    Waarom staat er zuur op ons menu? Zuur is vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan eten? JoŽl reist naar het land waar het enorm populaire gerecht... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    421 x bekeken | 25-7-2023
    De 5 Smaken van Joël - 25-7-2023
    5
    Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? JoŽl reist af naar de heetste plek op aarde:... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    511 x bekeken | 24-7-2023
    De 5 Smaken van Joël - 24-7-2023
    5
    Bitter is een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? JoŽl reist naar Suriname, waar de extreem bittere sopropo dagelijkse kost is. Evolutiebioloog Roy Erkens legt uit waarom onze... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    564 x bekeken | 20-7-2023
    De 5 Smaken van Joël - 20-7-2023
    5
    JoŽl ontdekt waarom iedereen van zoet houdt. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Hij proeft of moedermelk nog steeds een fijn gevoel geeft. In EthiopiŽ, de grootste honingproducent van Afrika, gaat JoŽl mee... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    555 x bekeken | 4-11-2021
    De 5 Smaken van Joël - 4-11-2021
    5
    Waarom eten we zo graag zout? En waar komt het eigenlijk vandaan? JoŽl reist af naar de heetste plek op aarde: de Danakil Depressie in EthiopiŽ. Op deze gigantische zoutvlakte hakken de Afar-nomaden al eeuwenlang met de... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    516 x bekeken | 3-11-2021
    De 5 Smaken van Joël - 3-11-2021
    5
    Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? JoŽl reist af naar Suriname, waar een van de bitterste groentes ter wereld, de sopropo, van kinds af aan een belangrijk... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    517 x bekeken | 2-11-2021
    De 5 Smaken van Joël - 2-11-2021
    5
    JoŽl ontdekt waarom iedereen van zoet houdt. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Hij gaat daarom terug naar de roots van onze liefde voor zoet en proeft of moedermelk nog steeds een fijn gevoel geeft. In... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1650 x bekeken | 20-6-2018
    De 5 Smaken van Joël - Umami
    5
    Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkend. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om te... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1433 x bekeken | 13-6-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zuur
    5
    Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1038 x bekeken | 6-6-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zout
    5
    Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek op... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1287 x bekeken | 30-5-2018
    De 5 Smaken van Joël - Bitter
    5
    Waarom eten we bitter? Baby s gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1292 x bekeken | 23-5-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zoet
    5
    Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onze... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    2246 x bekeken | 6-2-2018
    De 5 Smaken van Joël - Umami
    4
    Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkent. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om te... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    2079 x bekeken | 30-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zuur
    4
    Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1744 x bekeken | 24-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zoet
    6
    Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen van zoet houdt, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onze... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1852 x bekeken | 16-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zout
    6
    Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek op... Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    2472 x bekeken | 9-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Bitter
    6
    Waarom eten we bitter? Baby s gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan... Bekijk uitzending