Programma
De 5 Smaken van Joël

De 5 Smaken van JoŽl

6
De 5 Smaken van JoŽl zie je bij de KRO-NCRV. In De 5 Smaken van JoŽl vliegt JoŽl Broekaert de wereld rond om de zoetste zoeten, de zuurste zuren en de bitterste bitter te proeven. Op alle vragen die er zijn over smaak proeft Joel de antwoorden bij elkaar.
  • De 5 Smaken van JoŽl

    101 x bekeken | 4-11-2021
    De 5 Smaken van Joël - 4-11-2021
    5
    Waarom eten we zo graag zout? En waar komt het eigenlijk vandaan? JoŽl reist af naar de heetste plek op aarde: de Danakil Depressie in EthiopiŽ. Op deze gigantische zoutvlakte hakken de Afar-nomaden al eeuwenlang met deÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    97 x bekeken | 3-11-2021
    De 5 Smaken van Joël - 3-11-2021
    5
    Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? JoŽl reist af naar Suriname, waar een van de bitterste groentes ter wereld, de sopropo, van kinds af aan een belangrijkÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    68 x bekeken | 2-11-2021
    De 5 Smaken van Joël - 2-11-2021
    5
    JoŽl ontdekt waarom iedereen van zoet houdt. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Hij gaat daarom terug naar de roots van onze liefde voor zoet en proeft of moedermelk nog steeds een fijn gevoel geeft. InÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1038 x bekeken | 20-6-2018
    De 5 Smaken van Joël - Umami
    5
    Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkend. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om teÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    913 x bekeken | 13-6-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zuur
    5
    Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijnÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    678 x bekeken | 6-6-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zout
    5
    Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek opÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    784 x bekeken | 30-5-2018
    De 5 Smaken van Joël - Bitter
    5
    Waarom eten we bitter? Baby s gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaanÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    840 x bekeken | 23-5-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zoet
    5
    Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onzeÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1421 x bekeken | 6-2-2018
    De 5 Smaken van Joël - Umami
    4
    Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkent. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om teÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1120 x bekeken | 30-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zuur
    4
    Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijnÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1382 x bekeken | 24-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zoet
    6
    Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen van zoet houdt, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onzeÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1502 x bekeken | 16-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zout
    6
    Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek opÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    2080 x bekeken | 9-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Bitter
    6
    Waarom eten we bitter? Baby s gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaanÖ Bekijk uitzending