Programma
De 5 Smaken van Joël

De 5 Smaken van JoŽl

6
De 5 Smaken van JoŽl zie je bij de KRO-NCRV. In De 5 Smaken van JoŽl vliegt JoŽl Broekaert de wereld rond om de zoetste zoeten, de zuurste zuren en de bitterste bitter te proeven. Op alle vragen die er zijn over smaak proeft Joel de antwoorden bij elkaar.
  • De 5 Smaken van JoŽl

    369 x bekeken | 6-2-2018
    De 5 Smaken van Joël - Umami
    4
    Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkent. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om teÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    430 x bekeken | 30-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zuur
    4
    Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijnÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    797 x bekeken | 24-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zoet
    6
    Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen van zoet houdt, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onzeÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    899 x bekeken | 16-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Zout
    6
    Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek opÖ Bekijk uitzending
  • De 5 Smaken van JoŽl

    1110 x bekeken | 9-1-2018
    De 5 Smaken van Joël - Bitter
    6
    Waarom eten we bitter? Baby s gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaanÖ Bekijk uitzending