Uitzending
De 5 Smaken van Joël - Bitter

Bitter

De 5 Smaken van JoŽl

9-1-2018

| 1772 x bekeken | 0 reacties
6
Waarom eten we bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist af naar Suriname, waar een van de bitterste groentes ter wereld, de sopropo, van kinds af aan een belangrijk deel van het eten vormen. Evolutiebioloog Roy Erkens legt uit waarom onze verre voorouders de bittere smaken gingen eten. In ons eigen Hollandse dieet zijn we de bittere smaken ook gaan waarderen. Met koffie-expert Kees Kraakman onderzoekt Joël waarom we zo graag de dag beginnen met zo'n bitter drankje en Fenny van Wees neemt hem mee in de geschiedenis van het bittertje, van geneeskrachtig kruidenmengsel tot populair drankje. Bittere smaken leren we waarderen, zeker als we het perfect in balans brengen met de andere smaken. Chef-kok Leonardo Pacenti kan dat als geen ander en creëert het perfecte bittere gerecht.

De presentatie was in handen van JoŽl Broekaert. Deze uitzending van het programma De 5 Smaken van JoŽl met de titel Bitter werd uitgezonden op dinsdag 9 januari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee