Uitzending
Buitenhof - 18-5-2008

18-5-2008

Buitenhof

2473 x bekeken | 0 reacties
6
Ambassadeur van 10.000 eilanden
Een gesprek met de ambassadeur van IndonesiŽ in Nederland: Junus Habibie. Hij vertelt over zijn diplomatieke werk van het land met de meeste moslims ten tijde van de perikelen rond de film Fitna. Verder komt aan bod de vraag waarom dit Aziatische land het in economische zin opvallend slechter doet dan andere landen in de regio: hoe staat het met handel tussen ons land en de voormalige kolonie? De relatie tussen Nederland en IndonesiŽ is traditioneel complex, maar hoe kunnen Nederland en IndonesiŽ politiek en diplomatiek nader tot elkaar komen?

Denkers achter de macht
De Wiardi Beckman Stichting van de PvdA en het Wetenschappelijk Instituut van het CDA kregen per 1 januari van dit jaar gelijktijdig een nieuwe directeur: Monika Sie Dhian Ho geeft leiding aan de WBS en Raymond Gradus bij het WI. Zij worden geacht de sociaaldemocratie en christendemocratie te voeden met goede ideeŽn. Maar hoe vitaal zijn deze stromingen nog en welke thema's zet je op de kaart voor de langere termijn? Hoe is de verhouding van de eigen denktank tot de regerende partij: ben je een kritische luis in de pels of sta je mede aan het roer? Het eerste tv-optreden van de 'nieuwe breinen' achter PvdA en CDA: Monika Sie Dhian Ho en Raymond Gradus.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 18 mei door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast was Monika Sie Dhian Ho. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie