Uitzending
Buitenhof - 1-6-2008

1-6-2008

Buitenhof

1254 x bekeken | 0 reacties
6
Een gesprek met SP-voorman Jan Marijnissen
De SP krijgt steeds meer het verwijt een partij te zijn die het nationaal belang voorop stelt en de wereld van 'achter de dijken' beziet. Hoe zwaar is het kosmopolitisch gehalte van Jan Marijnissen? Hoe ziet hij de verhouding Heimat versus globalisering. Hoe wordt de SP van protestpartij een partij die op het pluche zitting wil nemen?

Henk Hagoort
De nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep Henk Hagoort begint vandaag zijn eerste werkdag bij Buitenhof. Hagoort, sinds 2000 directeur van de EO, gaf de omroep nieuw elan door eigentijdse programma's als Veertig dagen zonder seks op de buis te brengen. Als voorzitter van de NPO krijgt hij de macht over Nederland 1, 2 en 3. Wat vindt hij belangrijker: goede kijkcijfers of mooie publieke omroepprogramma's? En wat gaat hij doen aan het linkse imago van de publieke omroep? Een gesprek over links, rechts, geloof en macht.

Presentatie: Rob Trip.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 1 juni door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Jan Marijnissen en Henk Hagoort. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie