Uitzending
Buitenhof - 27-4-2008

27-4-2008

Buitenhof

1480 x bekeken | 0 reacties
6
Amerika op termijn
Een gesprek over Amerika's verschuivende positie in de wereld. Hoe lang kan de Verenigde Staten nog de enige supermacht zijn? Komt er een einde aan het Amerikaanse imperium? Wat is er over van de Pax Americana? Kan de supermacht met een defensiebegroting van 500 miljard dollar - de helft van 's werelds defensie-uitgaven - alle grote en kleine vijanden van het lijf houden? Een analyse van Ruud Janssens, hoogleraar Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Over prachtwijken en probleempolitici...
Minister Vogelaar ligt fors onder vuur vanwege haar aanpak van de wijken en er wordt al gespeculeerd over haar politieke houdbaarheid. In hoeverre is alle kritiek op haar functioneren terecht, ligt het alleen aan deze minister of is er meer aan de hand? De visie van Martien Kromwijk, van woningcorporatie Woonbron, die met succes de verloedering van het Rotterdamse Hoogvliet te lijf ging. Over wat er echt nodig is om van de probleemwijken prachtwijken te maken en waarom het nu zo moeizaam gaat.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 27 april door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast was Ella Vogelaar. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie