Uitzending
Buitenhof - 20-4-2008

20-4-2008

Buitenhof

1367 x bekeken | 0 reacties
6
Tour d'Horizon met Rita Verdonk
Een gesprek met Rita Verdonk. Op dit moment toert ze door Nederland om haar boodschap aan de burger uit te leggen. Een update over haar reis langs twaalf provincies. Gaat ze haar ambitie realiseren om met Trots Op Nederland nieuwe vormen van directe democratie te realiseren? Kan het publiek werkelijk invloed krijgen op haar thema's als onderwijs, filebestrijding en verminderde regelgeving? En het was Verdonk die zei: 'U wordt behandeld alsof u een stoute kleuter bent.' Kan ze de burger weer eigenwaarde en trots op Nederland teruggeven?

Amerika op termijn
Is de macht van Amerika tanende? Wat voor gevolgen hebben de financiŽle crisis, de oorlog in Irak en de opkomst van wereldmacht China op Amerika's positie tegenover vriend en vijand. Buitenhof presenteert de komende weken met prominente gasten een serie gesprekken over Amerika's verschuivende positie in de wereld. Zondag geeft Jeroen Kremers, voormalig bewindvoerder bij het IMF en oud-topambtenaar bij het ministerie van FinanciŽn, zijn visie op de economische betekenis van Amerika toen, nu en de toekomst. Ook schetst hij de gevolgen van het decennia lang gevoerde monetaire beleid.

Presentatie: Rob Trip.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 20 april door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast was Rita Verdonk. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie