Uitzending
Zembla - Terugblik 2008

Terugblik 2008

Zembla

28-12-2008

| 1152 x bekeken | 0 reacties
7
ZEMBLA kijkt terug op een bewogen jaar. De uitzendingen zorgden voor beroering of zelfs verontwaardiging en haalden regelmatig de publiciteit. ZEMBLA brengt een terugblik én keert terug naar mensen die aan de uitzendingen hebben meegewerkt.

Met mr. Pieter van Vollenhoven en minister Guusje ter Horst wordt terug gekeken op de in ZEMBLA gestarte VARA-actie 'Laat klokkenluiders niet in de kou staan'. Na de veelbesproken uitzending over Char krijgt ZEMBLA het medium nu zelf te spreken.

De afgelopen twaalf maanden werden in ZEMBLA belangrijke vragen gesteld. Krijgen we kanker van Corus? Worden we ziek van ons eigen huis? Wie stopt de tienerdealers? Wie zorgt voor onze ouders in het verpleeghuis? En komt er nu eindelijk een regeling voor klokkenluiders? De trucs van het medium Char en van malafide beleggingsfondsen werden doorgeprikt. Omstreden praktijken van de farmaceutische industrie en de gemeente Almelo werden blootgelegd.

'Betrokken kijker' en tekstschrijver Nico Dijkshoorn licht op geheel eigen wijze dit ZEMBLA-jaaroverzicht toe.

Samenstelling en regie: Hetty Nietsch

Research: Anique van den Bosch

Eindredactie: Kees Driehuis

In deze uitzending van Zembla waren Guusje ter Horst en Pieter van Vollenhoven te gast. De presentatie was in handen van Nico Dijkshoorn. Deze uitzending van het programma Zembla met de titel Terugblik 2008 werd uitgezonden op zondag 28 december door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee