Uitzending
Yacht Vision - Roermond - Wessem

Roermond - Wessem

Yacht Vision

16-5-2009

| 1323 x bekeken | 0 reacties
8
Deze week vaart Vivian over de Maas door Limburg. Dit doet ze in een wel heel bijzondere boot – of moeten we zeggen ‘vakantievilla’? - de ComfortShip Nostalgia 1761.

Varen in Limburg
Wat niet veel mensen weten is dat in Limburg één van de grootste vaargebieden van Nederland ligt. Grote rivieren zoals De Maas kun je afwisselen met een van de grote plassen die Limburg rijk is. Deze regio voelt waarschijnlijk het meest buitenlands aan van alle regio’s in Nederland. Hier vindt je de Bourgondische gezelligheid en mooi heuvelachtig landschap. De vaarroute die Vivian vaart loopt van Roermond naar Wessem.

Roermond
Roermond heeft bijna vijftigduizend inwoners en een rijk verleden. Het was in de late middeleeuwen een hanzestad. De vele monumentale panden in de stad getuigen van de lange geschiedenis. Maar al die historie is niet het enige dat de stad zo aantrekkelijk maakt.

Het designer Outlet Roermond is na de Efteling, de grootste trekker van Nederland. Per jaar wordt het outlet centre bezocht door zo’n 2,9 miljoen bezoekers. Je vindt hier 120 winkels van verschillende merken!

De Maasplassen
De Maasplassen zijn het gevolg van grindwinning. Daardoor is in 60 jaar tijd ruim 3000 hectare aan waterplassen in Midden-Limburg ontstaan. Hiermee is dit het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland: een mekka voor zwemmers, zeilers, surfers en waterskiërs

Wessem
Wisheim (Wessem) is een kleine stad in de gemeente Maasgouw. Zoals vele kleine plaatsjes in Limburg heeft Wessem een landelijk karakter en een rijke historie. Het rustieke verleden is nog te zien aan de vestingachtige opbouw en het stedelijke karakter van het oude centrum met een uniek net van straatjes, verhard met maaskeitjes. Een groot deel van de oude bebouwing is bewaard gebleven. Een bezienswaardigheid is het plein voor het voormalige gemeentehuis, waarop met maaskeitjes het gemeentewapen van Wessem is uitgebeeld.

Deze uitzending van het programma Yacht Vision met de titel Roermond - Wessem is uitgezonden op zaterdag 16 mei door RTL4. De presentatie was in handen van Marilou le Grand en Epco Ongering.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie