Uitzending
Yacht Vision - Maastricht - Roermond

Maastricht - Roermond

Yacht Vision

9-5-2009

| 1802 x bekeken | 0 reacties
8
Deze week vaart Vivian over de Maas door Limburg. Dit doet ze in een wel heel bijzondere boot – of moeten we zeggen ‘vakantievilla’? - de ComfortShip Nostalgia 1761.

Varen in Limburg
Wat niet veel mensen weten is dat in Limburg één van de grootste vaargebieden van Nederland ligt. Grote rivieren zoals De Maas kun je afwisselen met een van de grote plassen die Limburg rijk is. Deze regio voelt waarschijnlijk het meest buitenlands aan van alle regio’s in Nederland. Hier vindt je de Bourgondische gezelligheid en mooi heuvelachtig landschap. De vaarroute die Vivian vaart loopt van Maastricht naar Roermond over de Maas.

Maasbracht
Onderweg van Maastricht naar Roermond kom je langs de sluis van Maasbracht in het Julianakanaal. Deze sluis heeft het grootste verval van Nederland, maarliefst 11,85 meter! Recent is de bediening volledig vernieuwd, het complex kan nu door één persoon bediend worden. In de praktijk blijft de bediening ‘per hoofd’ gebeuren. Dat wil zeggen dat één persoon de opvaart afhandelt en een andere persoon de afvarende schepen.

Plassen bij Roermond
De Maasplassen zijneen waar eldorado voor de watersport. Deze plassen, gelegen in hartje Limburg, vormen het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland. Het is ontstaan door grindafgravingen en wordt omsloten door prachtige natuurgebieden en typische Limburgse steden en dorpjes.

De Oolderplas ligt bij het midden-Limburgse Ool (bij Herten) wat in zijn geheel samen met Merum deel uitmaakt van de gemeente Roermond. De plas heeft een open verbinding met de Maas en is ontstaan door het uitbaggeren van grind. Er wordt veel gewindsurft en je vindt er veel verschillende soorten vogels.

Deze uitzending van het programma Yacht Vision met de titel Maastricht - Roermond is uitgezonden op zaterdag 9 mei door RTL4. De presentatie was in handen van Marilou le Grand en Epco Ongering.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee