Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 10-3-2010

10-3-2010

Vrw. zkt. Knst.

837 x bekeken | 0 reacties
6
Het Vlaamse multitalent Kamagurka komt naar u toe dit voorjaar: op 5 maart start de Nederlandse tournee van zijn voorstelling 'Kamagurka geneest' en op 18 maart opent in museum Jan van der Togt in Amstelveen zijn expositie: 'De gevolgen van de Kamalmanak'. Hoog tijd voor Isolde om hem op te zoeken in zijn atelier nabij Gent.

Eindelijk zijn ze er, de wegberijders van de moderne kunst uit de Hermitage St. Petersburg: Matisse, Picasso, Kandinsky, Kees van Dongen en nog veel meer begin 20e eeuwse kunstenaars. Ze hangen sinds 6 maart in de Amsterdamse Hermitage. Kunsthistoricus Henk van Os mocht gastconservator zijn van de expositie 'Van Matisse tot Malevich'. Welk schilderij zou hij het liefst mee naar huis willen nemen?

Waarom kan een man nooit iets vinden en wordt een vrouw ongelukkig als ze niet iedere dag iemand kan knuffelen? Dat zit in onze genen. We moeten er mee leven en er maar het beste van maken. Dat probeert de theatergroep Golden Palace rond regisseuse Ingrid Kuijpers ook in 'Echte mannen, Echte vrouwen'. Een voorstelling met veel fysieke actie en ongemakkelijke humor.

Op de valreep: De tentoonstelling 'Revolution in Photography' toont de ontwikkelingen in het werk van de Russische avantgardist Alexander Rodchenko. De expositie is nog t/m 17 maart te zien in FOAM Amsterdam.
En de Britse tweemansformatie Blood Red Shoes komt naar Nederland voor 3 concerten, nav hun nieuwe cd ‘Fire Like This’.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 10 maart door de NPS. Te gast waren Henk van Os en Kamagurka. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie