Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Vrw. zkt. Knst. - 31-3-2010

31-3-2010

Vrw. zkt. Knst.

923 x bekeken | 0 reacties
6
Op 8 april is in de Verkadefabriek in Den Bosch de première van 'Marilyn Monroe: Diamonds are a girl’s best friend’. Vier schrijvers, waaronder Gerardjan Rijnders en Frouke Fokkema, leverden materiaal voor het stuk en componist Helge Slikker schreef liedjes die Marilyn waarschijnlijk graag had willen zingen. Ze wordt door drie verschillende actrices gespeeld en regisseuse Madeleine Matzer vormde alles tot één geheel. Isolde ging kijken bij deze muzikale voorstelling over de Norma Jeane achter Marilyn Monroe. Over provinciemeisjes en presidenten, over schone schijn en sexappeal.

Charlotte Mutsaers schrijft en schildert, ze speelt accordeon, ze kan achteruit praten én zingen en ze strijdt tegen dierenleed. Volgende maand wordt de PC Hooftprijs aan haar uitgereikt, en a.s. vrijdag opent in het Letterkundig museum de expositie ‘Paraat met pen en penseel’, met een overzicht van haar schilderkunst.
Daarom deze week bij Cultura24 diverse programma’s over haar, én a.s. vrijdag bij het ‘Uur van de Wolf’een nieuwe documentaire over haar leven en werk, waarin hond Pieter en man Jan Fontijn een belangrijke rol spelen.
In 'Vrw. zkt. Knst' een exclusief voorproefje uit deze documentaire van Suzanne Raes, over een ontwapenend en kleurrijk mens.

Ze bestaan 10 jaar, hun nieuwe CD komt in april uit en ze bereiden zich nu voor op hun nieuwe programma ‘Play’, waarvoor sprookjes en speelgoed een inspiratiebron zijn: het Matangi Quartet, vier bevlogen jonge strijkers die niet alleen in concertzalen optreden, maar ook de theaterpodia niet schuwen. Er zijn zelfs al verschillende componisten, waaronder Oene van Geel en Chiel Meijering, die speciaal voor hen een muziekstuk schreven. Wij zochten ze op tijdens de voorbereidingen van ‘Play – Een ode aan de spelende mens.’

Deze week in 'Op de valreep': de Lullo's met hun 'Heb je nog geneukt-tour' en een expositie van Folkert de Jong in het Groninger Museum.

De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben. Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. werd uitgezonden op woensdag 31 maart door de NTR. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!