Uitzending
Vroege vogels TV - 28-4-2009

28-4-2009

Vroege vogels TV

653 x bekeken | 0 reacties
5
Knoflookpad
De knoflookpad is een van de zeldzaamste amfibieŽn van Nederland. Het dier leeft verborgen, deels ondergronds. In de paartijd trekt de knoflookpad naar het water. Dan is hij met enig geluk te zien en vooral te horen.

Bedreigde soort
Botanische tekenaars maken uiterst gedetailleerde afbeeldingen van planten en bloemen. Biologen maken daar dankbaar gebruik van. Maar ook de botanische tekenaar is een bedreigde soort aan het worden. In Nederland zijn er nog maar twee, in vaste dienst van het Nationaal Herbarium in Leiden.

Big Broeder
Onder het motto Beleef de lente volgen camera's het wel en wee van broedende vogels de klok rond. De privťbeelden van steenuil, torenvalk, ijsvogel, grote stern, lepelaar, slechtvalk, ooievaar en koolmees zijn te volgen via internet. Een update onder de noemer Big Broeder. Menno brengt een bezoek aan de zendmast waarop de slechtvalken hun nest hebben gemaakt.

Bos profiteert van crisis
In de jaren '30 van de vorige eeuw werden werklozen verplicht mee te werken aan de aanleg van het Boschplan in Amsterdam. Vijfenzeventig jaar (en een flinke economische dip) later is er een bijzonder stukje natuur ontstaan: het Amsterdamse Bos.

Bosbaan
Boswachter worden, dat is niet voor iedereen weggelegd. Een selectiedag van Staatsbosbeheer.

Presentatie: Andrea van Pol, Menno Bentveld

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 28 april door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee